Drikker du kaffen svart? Så er du muligens psykopat

23/06/2017 15:00

Ida Veiden Brakstad

Helse
Måten du drikker kaffe på avslører en hel den om personligheten din. Det viser forskning fra Østerrike.

Hvis du elsker kaffe, så er du kanskje typen som liker den sterk og skyr for mye melk - for å passe på den slanke linjen. Men årsaken kan faktisk også være at du er psykoptar. Det skriver Independent

Forskere fra det østerrikse universitetet University of Innsbruck har offenliggjort et studie i tidsskriftet Appetite som konkluderer at det er en sammenheng mellom svart kaffe og sadistiske eller psykopatiske trekk hos mennesker. 

Forskerne har gjennomført undersøkelsen ved å spøre mer enn 1000 voksne personer om mat- og smakspreferensene deres. 

I tillegg ble deltakerne utsatt for en rekke personlighetstester som spesifikt gikk ut på å identifisere de mest usjarmerende trekkene som sadisme, narsissisme og psykopati.

Forskerne fant en sammenheng mellom nytelse av den bitre kaffesamaken og psykopatisk adferd. Spesoelt mellom bitter mat og 'hverdagssadisme' - en slik person finner for eksempel glede i å utsatte andre mennesker for moderat smerte.

Men hvis du vil avsløre hvem av kollegaene dine som er psykopater, så skal du i følge Independent kikke etter mer enn bare kaffevaner. 

Forskerne fant nemlig også en sammenheng mellom avvikende adferd og reddiker, selleri og tonicvannn. I følge studiet er det større sannsynlighet for at personer som liker disse smakene har antisosiale trekk. 

Tidligere studier har også påvist en sammenheng mellom smakspreferanser og personlighet. Mennesker som elsker søte ting er angivelig lette å omgås og hjelpsomme, mens en hang til de bitre sakene altså tyder på en fiendtlig og fordomsfull personlighet. 

Framover kan du jo prøve å legge merke til hvem i omgangskretsen din som bestiller kullsvart kaffe. Kanskje har undersøkelsen rett? 

25 gode grunner til å spise bananer