Norsk TV-pastor hevder han og Jesus reddet manns liv: Nå blir han hengt ut som løgner i sosiale medier

22/11/2017 11:00

Anniken Hauge

Innland
Den norske Tv-pastoren Jan Hanvold hevder at han har bidratt til å redde en alvorlig syk mann som lå på sykehus. Mannens familie har nå avslørt han som løgner.

Den omstridte Visjon Norge-predikanten Jan Hanvold publiserte forrige uke et innlegg på sin egen Facebook-profil.

Her hevder han å ha helbredet en mann som lå i koma etter en ulykke, på mirakuløst vis gjennom salve og bønn.

Nå har mannens stedatter sammen med flere søsken reagert kraftig på Tv-pastorens påstander, da de mener han langt i fra har helbredet stefaren hennes.

Det skriver NRK.

I Facebook-innlegget skriver Jan Hanvold blant annet at mannens kone tok kontakt med han og ønsket at han skullle be for mannen hennes som hadde vært i en ulykke og havnet på sykehuset. Pastoren og hans kone dro derfor til Kongsberg sykehus, i håp om at deres helbredelse ville hjelpe mannen.

Og det påstår han hardnakket at skjedde.

Han skriver: "Så vi dro innom intesiven hvor (mannen) lå i respirator og var i koma. Vi fikk salvet og bedt for han. En halvtime etter på, fikk legene sjokk og alt bedret seg. Idag er han oppe, å går fullstendig helbredet."

Foto: Skjermdump/Facebook

Til NRK forteller stedatteren at hun og flere søsken reagerte sterkt da de ble oppmerksomme på Hanvolds innlegg på Facebook. 

- Min stefar er slett ikke frisk. Han var dårlig lenge etter at Hanvold var på sykehuset, og er fortsatt på rehabilitering, forteller hun til kanalen.

Videre forteller hun om en kynisk pastor som har utnyttet moren hennes i en sårbar situasjon, og at det er legene på sykehuset som har hjulpet stefaren, ikke pastoren. Hun og flere familiemedlemmer har også selv kommentert på innlegget på Facebook, og kritisert Hanvolds påstander. Det reagerer han sterkt på:

- Jeg har aldri tatt æren for at denne mannen ble helbredet. Selv om vi hele tiden ber for syke, er det Jesus alene som helbreder. Jeg har bare referert til hva mannens kone har sagt. Hun ringte meg etter at mannen våknet fra koma, og fortalte at han var helbredet, forteller Jan Hanvold til NRK.

Han legger til at han synes lite om å bli hengt ut som løgner i sosiale medier.

Facebookinnlegget har skapt stor debatt, og har for øyeblikket 1.100 reaksjoner og over 1.000 kommentarer.

 

 

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.