Nesten alle har dem på kjøkkenet: De er gull verdt i dusjkabinettet

01/05/2024 21:35

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
En ekspert avslører to ting fra kjøkkenet som vil gi deg skinnende rene dusjdører.

Rengjøring av glassdør i dusjkabinett kan ofte ende opp med å skape flere flekker og striper enn det var til å begynne med.

Men frykt ikke!

Glassekspert John Cutts deler sine beste råd om hvordan du oppnår et skinnende rent dusjkabinett uten striper.

De fleste av oss tyr til rengjøringsmidler, skuresvamp og ammoniakkbaserte produkter for å fjerne såpeskum og kalkavleiringer, men dette bør unngås, da det faktisk kan etterlate glasset stripete og forårsake skade over tid.

John Cutts fra MeandMyGlass.co.uk anbefaler å bruke mer naturlige produkter i stedet, inkludert sitrusfrukter som sitron og lime for å fjerne flekker og krydder som salt for å fjerne kalk.

Sitroner og lime fungerer overraskende bra i dusjer på grunn av surheten, som hjelper til med å fjerne gjenstridige flekker. Bare klem fruktene inn i en blanding av hvit eddik og vann.

Ta en fuktig mikrofiberklut og rengjør døren/døren i en sirkulær bevegelse, og skyll deretter for å fullføre prosessen. Salt kan også bidra til å fjerne kalk.

Som et ekstra triks kan du strø litt salt på en sitron og skrubbe dusjdøren.

Hvit tannkrem er også et nyttig middel for å fjerne såpeskum fra dusjkabinettet. Påfør litt tannkrem på en gammel tannbørste for å nå de vanskelig tilgjengelige hjørnene.

Det er imidlertid også ting du absolutt bør unngå, ifølge John.

Skabb er en stor no-go; materialet kan skrape overflaten på glasset og etterlate en såperester. Blekemiddel kan også skade glasset over tid.

Det er en effektiv måte å rengjøre dusjgulvet og avløpet for å eliminere bakterier, men unngå å bruke det på dusjdøren.

Men hva med resten av badet? Tidligere i år delte rengjøringsekspert Mahlea, som jobber for det australske rengjøringsselskapet Jetlag Remedy, sine enkle tips for rengjøring av badet.

I en video delt på profilen @jetlagremedy sa Mahlea følgende:

"Tips for rengjøring av badet ditt fra en profesjonell renholder. Mitt første tips, og det gjelder ikke bare badet, det gjelder alle overflater du sprayer på - sørg for at sprayen sitter på overflaten i noen minutter. Dette gir det er på tide å virkelig trenge inn og fjerne skitt og skitt, noe som gjør det lettere for deg å tørke opp."

Mahlea sitt andre tips var å sørge for å bruke en «stiv børste» for å rense avløpet.

En ofte glemt del av badet er proppen, men Mahlea anbefalte å løfte den av avløpet slik at du kan komme inn, noe som "virkelig kan hjelpe med lukten på badet ditt også."

Mahlea foreslo også å tømme søppelbøttene dine en gang i uken, selv om de ikke er helt fulle. "På den måten sitter ikke skitne baderomsting der nede og gjære," la hun til.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.