Forside MAT Prøv denne hemmelige ingrediensen for å gjøre kyllingen din ekstra...

Prøv denne hemmelige ingrediensen for å gjøre kyllingen din ekstra sprø

Raw Chicken filet breast on plate, rå kylling bryst filet
Shutterstock

For å lage en skikkelig sprø kylling trenger du bare noen krydder og noe du sannsynligvis ikke ville ha tenkt på å bruke.

Akkurat nå leser andre

Få ønsker seg mykt, fett skinn på kyllinglårene

Men hvordan tryller man frem en kylling som blir skikkelig sprø?

For å få til dette trenger du verken å være mesterkokk eller bruke timevis på kjøkkenet. Du trenger bare én hemmelig ingrediens:

Bakepulver

Det høres kanskje rart ut, men det er faktisk en helt strålende hemmelighet.

Les også

Kan brukes til alle typer kylling

Bakepulver er ikke bare et sant multitalent med ufattelige evner i husholdningen – det kan også gjøre mye mer på kjøkkenet enn bare å få kaker og bakverk til å heve.

Du kan bruke denne metoden både til kyllinglår, vinger og hel kylling i ovn. Husk bare å justere steketiden etter størrelse og ønsket resultat.

En hel kylling vil trenge lengre steketid og bør ikke stå i ovnen på for høy temperatur, da midten kan være rå mens skinnet allerede er brent.

Du trenger

  • 2 ss bakepulver
  • ca. 1,5 kg kylling
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • Valgfritt: en klype paprika-, hvitløks- eller løkpulver

Slik gjør du

Trinn 1: Gni kyllingen med bakepulver
Bland ingrediensene sammen og masser blandingen godt inn i skinnet og undersiden av kyllingen.

Trinn 2: Stek kyllingen
Sett kyllingbitene i en forvarmet ovn på 120 grader (varmluft) i 30 minutter.

Les også

Trinn 3: Øk temperaturen
Etter en halvtime øker du temperaturen til 200 grader og steker videre i omtrent 40 minutter, til skinnet er gyllent og sprøtt.

Tips for hel kylling

Skal du steke en hel kylling med bakepulver, bør den stå i ovnen i minst én time på 160 grader (varmluft). For store kyllinger kan det ta noe lengre tid.

Hvis skinnet blir for mørkt, senk temperaturen for å unngå at det brenner seg. Mot slutten kan du øke varmen til 200 grader for ekstra sprøtt skinn.
Følg nøye med de siste 10–15 minuttene.

Hvorfor virker det?

Selv med en god marinade kan ovnsbakt kylling bli sprø, men bakepulver gjør skinnet enda sprøere.

Bakepulver inneholder natriumbikarbonat, som trenger inn i kjøttet gjennom osmose og gjør det mørt. Samtidig dannes små luftbobler på skinnet, som gir den knasende overflaten.

Les også

Ren natron bør unngås, fordi smaken kan bli metallisk. Bakepulver inneholder i tillegg syrer og stivelse, og gir derfor samme effekt uten den ubehagelige smaken.

Når det gjelder å få virkelig sprø kylling, kan bakepulver være den hemmelige ingrediensen som gjør hele forskjellen. Selv om det kan høres uvanlig ut, viser erfaring at denne metoden gir et fantastisk resultat – hver gang.

Kilde: Tag24

Ads by MGDK