Vaniljeis med smak av luksus.
Akkurat nå leser andre
Hvordan smaker en seksstjerners iskrem? Det fant Jyllands-Posten ut da Michelin-kokken Wassim Hallal bestemte seg for å dele sin oppskrift.
Etter å ha blindtestet tolv typer vaniljeis sammen med kokkestudent Signe Møller Sørensen, konkluderte Hallal: Ingen fortjente mer enn fem stjerner. Da reporteren spurte: «Hva skal til for å få seks stjerner?», smilte Hallal og svarte: «Har du lyst til å smake på en seksstjerners vaniljeis?»
Han gikk på kjøkkenet og kom tilbake med en skål hjemmelaget is. «Vennligst,» sa han.
Etter smaksprøven spurte reporteren om oppskriften kunne deles.
«Vel, det er en hemmelighet», svarte Hallal først, men kom så tilbake – med oppskriften.
Nå kan du prøve selv og lage vaniljeisen som fikk seks stjerner.
Vaniljeis verdt seks stjerner
Les også
Til 4–6 porsjoner
Du trenger:
- 300 ml kremfløte
- 600 ml melk
- 160 g sukker
- 40 g glukose
- 160 g eggeplommer (ca. 8–10 stk.)
- 3 vaniljestenger (bruk både frø og stenger)
- 3 blader gelatin
Fremgangsmåte
- Legg gelatinbladene i kaldt vann slik at de blir myke mens du begynner på resten.
- Hell melk, fløte, sukker, glukose og vaniljestenger med frø i en kjele. Varm opp blandingen til den når kokepunktet.
- Når blandingen er varm, fjern kjelen fra varmen og rør inn de oppbløtte gelatinbladene til de er helt oppløst.
- I en separat bolle visper du eggeplommene sammen med litt av sukkeret til en lys og luftig konsistens.
- Hell forsiktig omtrent halvparten av den varme melkeblandingen i eggeblanding under kraftig visping, slik at eggene ikke koagulerer.
- Ha deretter eggeblandingen tilbake i kjelen sammen med resten av melkeblandingen.
- Varm opp massen under omrøring til den når 82 grader, men pass på at den ikke koker.
- Avkjøl isblandingen raskt, og rør om av og til mens den kjøles ned for å unngå skinn på overflaten.
- Når blandingen er kald, hell den i en ismaskin og kjør til du får en jevn og kremet vaniljeis. Frys isen til den skal serveres.
Kilde: Jyllands-posten