Det betyr det når hunden din spiser gress

14/06/2023 21:45

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Alle som har hund har på et eller annet tidspunkt sett hunden deres spise gress. Det er mange teorier om hva dette betyr, og nå kommer en veterinær med en forklaring.

Det kan være bekymringsfullt når du ser din elskede lille hund gumle på gresshagen, eller mens du går en tur i parken.

Men "kjæledyrekspert" og veterinær Amir Amnway sa at det ikke alltid er noe å bekymre seg for.

"Hvis hunden min spiser gress, er han/hun syk? Nei. I de fleste tilfeller liker de bare smaken. Noen ganger gjør de det hvis de har urolig mage," sier han i videoen han la ut på TikTok.

En gruppe veterinærer har imidlertid de siste dagene advart om vanlige hageblomster som kan gjøre hunden din alvorlig syk.

Det skriver The Sun.

Det finnes en rekke planter i hagen din som kan få hunden din til å føle seg ukomfortabel, inkludert denne gule blomsten.

En veterinær forklarte hvordan påskeliljer kan føre til at hunden din kaster opp mens den sliter med alvorlige magesmerter.

"Selv om det er vakkert, kan planten, blomsten og pæren forårsake oppkast, magesmerter, samt hjertearytmier og respirasjonsdepresjon," sa en annen veterinær på TikTok.

Dessuten kan varmt vær, grillsesong og ekle kryp utgjøre en trussel mot kjæledyret ditt, ifølge eksperter.

En veterinær forklarer også hvordan du som eier også bør se etter tegn på heteslag.

– Noen tegn på heteslag er overdreven rasling, oppkast, rødt tannkjøtt og tunge. De kan til og med begynne å kaste opp og kollapse, sier veterinær Anna Schozer.

– Anatomisk kan de rett og slett ikke puste normalt, og den eneste måten hunder kan kjøle seg ned på er gjennom raslingen, som blant annet boksere og mops sliter med. Så selv om det kan virke som en fin sommerdag for deg, føler ikke hunden din det på samme måte. Derfor bør du holde dem innendørs når det er veldig varmt, la hun til.