Et besøk hos frisøren fikk katastrofale konsekvenser: Plutselig lå det en stor klump hår på gulvet

14/07/2020 12:53

Emma

Nyheter
Det som bare skulle ha vært en fredelig tur til frisøren endte katastrofalt for Soumia, som mistet store deler av håret sitt etter et frisør besøk i Trondheim.

Det er sannsynlig mange som har prøvd følgene scenario før en tur til frisøren: 

Du googler løs i flere dager for å finne akkurat den rette frisyren som du ønsker, det kan til og med være du også finner en perfekt hårfarge du vil prøve. 

Det var akkurat dette som skjedde for Soumia forrige torsdag, da hun tok en tur til frisøren Hair Cut i Trondheim. Hun hadde et bilde med seg som viste den frisyre hun ønsket, hun ønsket å være isblond. Dette skriver TV2.

 

«En krevende behandling»

I følge frisørsalongen var fargen isblond en krevende behandling. Soumia hadde i forveien utgroinger og bleket tupper. Som ikke var det beste utgangspunkt til å farge håret ytterliggere.

«Frisøren var veldig skeptisk til å utføre denne behandlingen på grunn av kvaliteten som var på håret. De ble allikevel enige om å utføre behandlingen, da det var kundes ønske, selvom det var en risiko» forteller daglig leder Eva Hoemsnes Grøtte. 

Soumia som har valgt å være anonym, benekter dette. 

«Jeg ble ikke advart. Frisøren så ja til fargen jeg ønsket,» forklarer hun.

Etter at Soumia fikk farget håret og pakket det inn i sølvpapir begynte det å gjøre vondt. 

«Jeg merket at det klødde mye mer enn vanlig, men frisøren sa at det var helt normalt. Etter andre behandling med blekning sjekket frisøren håret mitt igjen og der kunne jeg se at noe av håret hadde løsnet. Da hørte jeg frisøren si ‘oh, shit’» forklarer Soumia.

‘Kjemisk klipp’ skyld i hårtap

Etter det fik frisøren fort Soumia bort til vasken og begynte å skylde håret. Da folien ble fjernet, fulgte enda mere hår med, det fikk Soumia til å få panikk og derfor ringte hun til roomien hennes som kom ned i salongen med det samme. 

Daglig leder Eva Hoemsnes Grøtte forteller om hendelsen: 

«Jeg har aldri sett noe lignende i hele min karriere. Det som har skjedd kaller vi et ‘kjemisk klipp’, som betyr at håret var for svakt i møtet med kjemikaliene i hårfargen, sånn at håret rett og slett slipper. Det er det verste marerittet for en frisør.» sier hun.

Ikke enige om hendelsen

De ansatte hos Hair Cut er ikke enige med Soumia om hele hendelsen. 

Soumia følte at salongen ga henne skylden, mens salongen opplevde en veldig opprørt kunde som ikke kunne snakkes til fornuft. 

«Kunden var så opprørt at de ikke ville la oss vaske ut kjemikaliene, noe som ville begrense skadeomfanget. Samtidig oppførte hennes roomie seg så truende overfor mine ansatte at jeg måtte stenge salongen.» sier Eva Hoemsnes Grøtte

En vanskelig tid

Tiden etter frisør besøket har ikke vært lett for Soumia.

«Jeg har posttraumatisk stresslidelse og går til traumebehandling. Når du tidligere har vært psykisk syk og er usikker på deg selv, blir det helt forferdelig når noe slikt skjer. Nå føler jeg meg helt nede og sitter bare hjemme» forteller hun.

Daglig leder fra Hair Cut i Trondheim mener frisørsalongen har gjort sitt beste for å hjelpe kunden da hendelsen skjedde.

«Det ble en veldig vanskelig situasjon når kunden ble så hysterisk og vennen truet mine ansatte. Hvilket er noe vi vurderer å rapportere til politiet. Vi ønsker selvfølgelig å følge opp på kunden i fremtiden, slik at hun kan få et resultat som er så godt som mulig,» sier daglig leder.

Hun legger til at hun forstår kunden syntes det er en vanskelig og ubehagelig situasjon. 

«Jeg skulle ønske jeg kunne gi henne håret tilbake, men det kan jeg ikke. Jeg er selv en kvinne, så jeg vet hvor viktig håret er for oss.» 

Samtidig sier hun at behandling aldri skulle ha skjedd.  

«Vi vil alltid hjelpe kunder, slik at de får det de ønsker. I denne situasjonen var det nok et uoppnåelig ønske, men det er jo alltid lett å være etterpåklok. Vi skulle ha sakt nei til behandlingen, da kunne vi unngått mye av skadeomfanget.» avslutter hun. 

Har anmeldt Hair Cut til politiet

Soumia forteller til TV2 at hun har anmeldt hendelsen til politiet.

Selv om salongen har tilbudt henne å komme tilbake og få en gratis behandling når håret hennes er strekt nok igjen, ønsker hun ikke å benytte seg av tilbudet. 

«Jeg savner fortsatt en forklaring fra Hair Cut om hvorfor dette skjedde med håret mitt. Jeg føler heler ikke at de har tatt noe ansvar i forhold til å kontakte meg. Og slik ting er nå, har jeg heler ikke tillit til at de har tenkt å gjøre det, og derfor ønsker jeg ikke å gå tilbake ditt» sier Soumia. 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.