Putin vil innføre ny lov: Russiske kvinner må kunne gifte seg med døde soldater

08/02/2024 22:00

Emma

Nyheter
Foto: Aynur Mammadov / Shutterstock.com
Foto: Aynur Mammadov / Shutterstock.com
Han vil tillate russiske kvinner å gifte seg med de døde soldatene.

Russland foreslår en lov som vil tillate kvinner å gifte seg med soldater som har dødd i en konflikt, noe som gjenspeiler landets pågående militære engasjement i Ukraina.

Lovforslaget, introdusert etter et direktiv fra president Vladimir Putin for to måneder siden, søker å løse de komplekse problemene som partnere av falne soldater står overfor, som til nå kan ha blitt forlatt uten den juridiske og økonomiske beskyttelsen som ekteskapet gir.

Siden Russlands militære handlinger i Ukraina begynte for snart to år siden, har nasjonen sørget over tapet av titusenvis av soldater.

Som svar på dette tar den nye regningen sikte på å gjøre det mulig for russiske kvinner å lovlig gifte seg med sine avdøde partnere, og gi dem og deres barn tilgang til fordeler som tidligere var reservert for lovlig gifte ektefeller, for eksempel dødsrelaterte forsikringsutbetalinger.

Dette initiativet inkluderer ikke seremonier med den avdøde, men tilbyr snarere et juridisk rammeverk for partnere å få sivilstatus med tilbakevirkende kraft.

Denne juridiske tilpasningen er spesielt viktig for de som var i uregistrerte eller "sivile" partnerskap, og fremhever en samfunnsmessig anerkjennelse av deres situasjon.

Under et møte i Rådet for sivilsamfunnsutvikling og menneskerettigheter i desember fremhevet Putin problemet og understreket behovet for å støtte kvinner i uoffisielle partnerskap med menn som døde i Ukraina.