Solbrent? Du har garantert dette vidundermiddelet mot rød hud i kjøleskapet

24/08/2023 18:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du nyt solens stråler litt for lenge, så er du garantert en effektiv kur mot sår og rød hud.

Sommeren er snart over, men det er fortsatt stekende sol noen plasser. Dessverre er det ikke alle som er like flinke til å huske solkremen når de går ut i solvarmen og sterke stråler.

Derfor ender mange opp med solbrent og sensitiv hud som ikke bare er plagsom, men også et faresignal som noen ganger kan utvikle seg til hudkreft. Men den sensitive huden kan faktisk lindres av et strålende vidundermiddel som du garantert har hjemme i kjøleskapet.

Ifølge hudlege Joshua Zeichner fra New York er kald melk det perfekte smertestillende middel for rød hud.

– En kald kompress med melk kan hjelpe mot betent hud, da proteinene i melkehuden kan berolige huden, sier legen til Daily Mail.

Melk inneholder vitamin A og D, aminosyrer, kaseinproteiner og melkesyre, som alle hjelper hudens celler til å reparere og lindre smerten i den forbrente huden.

Vitaminene hjelper huden til å gro, mens melkesyren fjerner de døde hudcellene, så immunforsvaret trenger ikke jobbe på langt nær like hardt for å etablere ny hud.

Skulle skaden ha skjedd er det bare å helle melken i en bolle og la et kjøkkenhåndkle eller en vaskeklut suge til seg den kalde væsken. Når kompressen er blitt veldig kald, må duken presses mot den skadede huden.

Bare vær forsiktig så du ikke skrubber huden eller trykker for hardt da det vil gjøre vondt. Kompressen skal ha en beroligende effekt relativt raskt, slik at du raskt kan være klar til å nyte solens stråler igjen – så lenge du husker solkremen neste gang.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Politiet advarer mot iPhone Politiet har utstedt en presserende advarsel om en ny funksjon i den siste iterasjonen av iOS.