7 gode vaner til et fantastisk sexliv med kjæresten

31/10/2017 10:00

Anniken Hauge

Sex og samliv
Små ting kærlighed parforhold
Foto: Shutterstock
Kanskje du har en dårlig vane med å bite negler, og kanskje kjæresten din konsekvent glemmer å ta ned dosetet? Men har dere også gode vaner i forholdet?

Vaner behøver slett ikke å være bare dårlige – faktisk kan noen vaner i de daglige rutinene føre til et mye bedre sexliv.

I samarbeid med medstifter av Sinful.no, Mathilde Mackowski, ser vi nærmere på syv gode vaner til et fantastisk sexliv, som du og kjæresten din burde prøve allerede i kveld. 

Disse gode vanene gir dere et bedre sexliv

1. Snakk åpent med hverandre om behov og lyster

Med mindre du dater en tankeleser, så er altså ikke mulig å vite hva hverandres behov er når det kommer til sex, hvis ikke dere snakker om det.

Derfor er det utrolig viktig at du forteller kjæresten din hva du vil ha, for hvis ikke kan han ikke gi deg det, forklarer Dr. Laura Berman i Everyday Health.

2. Skru av elektronikken

Mere tid foran skjermen, betyr mindre kvalitetstid i forholdet. 

Andrea Syrtash, parforholdsekspert hos Good Housekeeping, forklarer at TV på soverommet markant reduserer tiden dere bruker på sex. 

I stedet for å scrolle gjennom hele Facebook eller se på Netflix før dere skal sove, så bruk tiden på å være intime med hverandre, og se hva det fører til.

3. Planlegg sex på andre tidspunkt enn rett før sengetid

Ifølge redaktørene i Cosmopolitan, har par som har sex på merkelige tidspunkt et langt bedre sexliv.

En idé kan være å ha sex rett etter jobb - eller kanskje om morgenen? Morgensex kan faktisk være det beste tidspunktet på døgnet, da mannen testosteron-nivå er høyere nettopp da. Det betyr lengere utholdenhet. 

Prøv dere frem og se om ikke dere finner en ny god vane som fører til mye mer sex.

4. Sett av tid til sex

Mange føle at sex er noe som skal skje naturlig. Men med vår hektiske hverdag, kan det være vanskelig å finne tid til det.

Psykolog Ursula Ofman forklarer til New York Post at par som setter av tid til sex, har et mye bedre sexliv tross fulle kalendere.

5. Vær intime sammen

Et studie utført ved Edinburgh International Science Festival, viser at kjærester som sover tett inntil hverandre, er lykkeligere og har et sterkere forhold.

Så sørg for å være intime, også når dere sover.

6. Fortsett å date

Selv om dere har vært sammen lenge, så er det sunt å fortsette å gå på dates med hverandre og dele nye opplevelser sammen.

En idé kan jo være å gjenskape deres første date igjen?

7. Ta på deg sexy undertøy

Selv om det er deilig å gå rundt i joggebukse og en stor hettegenser, så kan det altså hemme sexlivet ditt, forklarer datingekspert Ken Solin til Huffington Post.

Hvis du tar på deg noe sexy undertøy – eller ingenting overhodet – vil det helt klart tenne gnister i forholdet.

Mathilde Mackowski, medstifter av Sinful.no forklarer:

”Noen ganger er det de små tingene som utgjør forskjellen, og noe som enkelt som nytt undertøy kan spice opp sexlivet deres veldig. Du kan overraske kjæresten din i en frekk blonde kimono som er enkel å kaste av seg, eller kanskje et forførende rødt sett undertøy, som byr på lidenskapelige øyeblikk,” er rådet fra Mathilde Mackowski.