Slik forvandler du hagen til en oase

08/07/2022 13:41

Valdemar Lind

Sponset innhold
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Når man har hage er det ikke noe som er bedre enn når snøen begynner å smelte og blomstene begynner å dukke opp fra under den hvite overflaten. Eller, det øyeblikket der kveldene og dagene begynner å bli varme nok til at det går an å sitte ute å spise hver dag hvis man har lyst til det kan kanskje slå det. Det å forvandle hagen til en oase der man har lyst til å bruke hver våkne øyeblikk er derfor en ganske lite overraskende ting de fleste hageeiere har til felles.   Prioriter komfortable møbler Det å sitte rett opp og ned på en stol er noe vi gjør alt for mye i hverdagen. Det er ikke noe verken psyken eller kroppen trenger å gjøre mer av når vi kommer hjem akkurat. Og selv om man selvsagt trenger noen stoler å sitte på når man skal spise, er det likevel viktig at dette ikke er de eneste møblene man har. For det å sitte godt og komfortabelt når man vil kose seg i hagen er noe som kan gjøre at man har mye mer lyst til å være ute enn inne. En solseng er det perfekte eksempelet på dette. Her kan du stille inn ryggen, lene deg tilbake med en bok eller ligge og sole deg. Helt perfekt.   En annen ting mange glemmer er det å prioritere å lage en liten krok i hagen der man kanskje kan sette seg hvis man har mer lyst til å bare kose seg alene litt. Sette seg med en bok i fred og ro mens de andre leker i hagen. Det å ha en fin hagebenk et sted i hagen der man kanskje kan få litt skygge og kan sitte og kose seg eller ha en litt mer privat samtale med noen gir hagen en deilig og luksuriøs dimensjon.   Tenk frukt, drinker og snacks Det er mange gode grunner til å nyte sommeren i Norge mens den er der. Og med den varmen vi kan forvente oss er det ikke noe som holder oss tilbake når det kommer til å virkelig slippe oss løs, invitere til sommerfest i hagen og skape den perfekte oasen for både oss og gjestene våre. Nå som vi har møblene under kontroll er tiden inne for å snakke om noe som er enda viktigere når man skal kose seg om sommeren – nemlig snaks og drinker. Og her kan det like gjerne være alkoholfritt som noe med alkohol. Begge deler kan være akkurat like forfriskende. Her er noen gode sommertips:   Lær deg å finne den perfekte vannmelonen, du kommer til å spise mange. Finn noen skikkelig gode signaturdrinker du kan imponere med, både med og uten alkohol. Det å putte frukt, agurk og urter i vannet er et enkelt triks som føles, og smaker veldig luksuriøst, men tar deg nesten ikke noe tid å lage i det hele tatt. Høy wow-faktor, liten innsats.  Tenk på snacks-retter som inneholder mye vann og samtidig noe deilig salt. For eksempel melon med spekeskinke, salat med vannmelon og feta, agurk med urter og kremost, etc. Dette er deilig forfriskende og føles som en eksklusiv snacks.

Når man har hage er det ikke noe som er bedre enn når snøen begynner å smelte og blomstene begynner å dukke opp fra under den hvite overflaten. Eller, det øyeblikket der kveldene og dagene begynner å bli varme nok til at det går an å sitte ute å spise hver dag hvis man har lyst til det kan kanskje slå det. Det å forvandle hagen til en oase der man har lyst til å bruke hver våkne øyeblikk er derfor en ganske lite overraskende ting de fleste hageeiere har til felles.

 

Prioriter komfortable møbler

Det å sitte rett opp og ned på en stol er noe vi gjør alt for mye i hverdagen. Det er ikke noe verken psyken eller kroppen trenger å gjøre mer av når vi kommer hjem akkurat. Og selv om man selvsagt trenger noen stoler å sitte på når man skal spise, er det likevel viktig at dette ikke er de eneste møblene man har. For det å sitte godt og komfortabelt når man vil kose seg i hagen er noe som kan gjøre at man har mye mer lyst til å være ute enn inne. En solseng er det perfekte eksempelet på dette. Her kan du stille inn ryggen, lene deg tilbake med en bok eller ligge og sole deg. Helt perfekt.

 

En annen ting mange glemmer er det å prioritere å lage en liten krok i hagen der man kanskje kan sette seg hvis man har mer lyst til å bare kose seg alene litt. Sette seg med en bok i fred og ro mens de andre leker i hagen. Det å ha en fin hagebenk et sted i hagen der man kanskje kan få litt skygge og kan sitte og kose seg eller ha en litt mer privat samtale med noen gir hagen en deilig og luksuriøs dimensjon.

 

Tenk frukt, drinker og snacks

Det er mange gode grunner til å nyte sommeren i Norge mens den er der. Og med den varmen vi kan forvente oss er det ikke noe som holder oss tilbake når det kommer til å virkelig slippe oss løs, invitere til sommerfest i hagen og skape den perfekte oasen for både oss og gjestene våre. Nå som vi har møblene under kontroll er tiden inne for å snakke om noe som er enda viktigere når man skal kose seg om sommeren – nemlig snaks og drinker. Og her kan det like gjerne være alkoholfritt som noe med alkohol. Begge deler kan være akkurat like forfriskende. Her er noen gode sommertips:

 

  • Lær deg å finne den perfekte vannmelonen, du kommer til å spise mange.
  • Finn noen skikkelig gode signaturdrinker du kan imponere med, både med og uten alkohol. Det å putte frukt, agurk og urter i vannet er et enkelt triks som føles, og smaker veldig luksuriøst, men tar deg nesten ikke noe tid å lage i det hele tatt. Høy wow-faktor, liten innsats. 
  • Tenk på snacks-retter som inneholder mye vann og samtidig noe deilig salt. For eksempel melon med spekeskinke, salat med vannmelon og feta, agurk med urter og kremost, etc. Dette er deilig forfriskende og føles som en eksklusiv snacks.