Smarte knep for å møblere utleiedelen

Foto: Annoncør
Foto: Annoncør

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

 

Det er svært populært å leie ut en del av boligen som hybel eller sokkelleilighet her i Norge. Vi nyter godt av skattefrie leieinntekter så fremst vi selv er fast bosatt i boligens hoveddel, og mange får et solid bidrag til å betale ned huslånet hver måned på denne måneden. De som bor i enebolig, vil som regel prioritere en praktisk sokkelleilighet med egen inngang av denne årsaken.

 

Skal du leie ut en hybel eller lignende på korttidsbasis, vil du normalt sett måtte leie den ut fullt eller delvis møblert. I denne artikkelen lærer du noen smarte triks om hvordan du gjør det på en måte som frister leietakere uten at det koster så mye at det går utover dine inntekter.

 

Hva slags møbler trengs for en møblert hybel?

Det er vanligvis snakk om korttidsutleie når man leier ut en del av egen bolig. Da sier det seg nesten selv at man bør leie ut enheten delvis eller fullt møblert. Her har du noen forslag om hvilke møbler som er å anse som påkrevde:

 

 • Seng

 • Nattbord

 • Fullt kjøkkenmøblement

 • Sofa eller sovesofa

 • Tilstrekkelig skapplass for klær, og lignende

 • Bord, i henhold til boenhetens størrelse (spisebord/salongbord/arbeidsbord)

 

Dette er det som er anse som det absolutte minimum for at utleiedelen er å anse som fullt møblert. Det skal være mulig for leietaker å bo i leiligheten uten å behøve å investere i egne møbler overhodet.

 

I tillegg kan det også være klokt å sørge for en del andre saker som mange leietakere vil sette pris på, men ikke selv ønske å kjøpe. Det kan for eksempel dreie som et TV-bord, bokhylle, skjenk og så videre. Dette gjelder dobbelt opp hvis du skal leie ut på dagsbasis på nettet.

 

Husk at du sannsynligvis konkurrerer med andre om leietakerne. Da er det neppe en klok strategis å spare seg til fant på møblement - du ønsker å gi et godt førsteinntrykk og presentere en hybel som ser trivelig ut på bilder.

 

Hvilke møbler bør prioriteres høyest?

Du bør sette opp et detaljert og realistisk budsjett når du skal møblere din boenhet. Ta hensyn til at du må regne med en del slitasje, og være forberedt på relativt hyppige utskiftninger (dette gjelder i ekstra stor grad hvis du leier ut via Airbnb eller lignende).

 

Når du har fastsatt hvor mye du har å avse til møbler slik at du kan tjene en standsmessig inntekt på utleie, er neste steg å avgjøre hva som bør prioriteres høyest. En god seng er nok øverst på listen for de fleste. Du bør også påse at du har godt med skapplass. I tillegg bør du satse på kjøkken og bad.

 

Et fullt utrustet kjøkken kan være et stort pluss for mange som er i hybelmarkedet. Det samme kan vi si om et bad som har alt som behøves. Merk at du slettes ikke trenger et spesielt stort kjøkkenareal for å få plass til både skap, benker, hyller og kanskje til og med en kjekk spiseplass.

 

Ikke glem det lille ekstra

Det er viktig å huske på at en leilighet som du skal leie ut skal fremstå som et hjem, i størst mulig grad, selv om enheten kun skal leies for et skoleår eller to, et semester, eller til og med kun på dagsbasis. Du ønsker at folk skal trives, og det er da det er lurt å sørge for det lille ekstra. Herunder kan vi nevne:

 

 • Pynt på veggene

 • Gardiner

 • Pynteputer for sofaen

 • Duker

 • Pyntegjenstander for TV-bord, bokhylle, skjenk, og lignende

 • Speil

 

Her er det egentlig kun fantasien som setter grenser. Folk flest ønsker å bo en plass hvor de trives, naturlig nok. En hybel er ikke noe unntak. Mange potensielle leietakere undersøker en rekke forskjellige alternativer på nettet når de vurderer hvilken leilighet de skal sikre seg. Da gjelder det at din enhet tar seg godt ut på bilder, og fremstår som koselig.

 

Husk en praktisk arbeidsplass for studenter

Det er en del spesifikke hensyn å ta hvis du ønsker å leie ut til studenter. Dette er jo en meget populær måte å sikre seg leieinntekter på, mange plasser rundt om i landet. Man får gjerne et stabilt leieforhold, noe som alltid er en stor fordel i markedet.

Studenter trenger alle møblene vi nevnte på listen over. I tillegg kommer en del øvrig utrustning som:
 

 • Arbeidspult

 • Kontorstol

 • Lampe

 

Har du plass på hybelen kan det å utruste et hjørne som hjemmekontor gjøre enheten til en virkelig hit blant studenter.

 

Utrust din sokkel eller hybel med møbler fra vidaXL

vidaXL er en ledende nettbutikk, som gjør det enkelt å kjøpe kvalitetsmøbler til god pris. Ved å handle på vidaXL, sørger du for å møblere din utleieenhet på en kostnadseffektiv og praktisk måte. Alle møblene du behøver finner du enkelt på nettsiden, og du unnagjør bestillingen i en fei.