SAS-piloter slutter med å hente turister hjem

11/07/2022 07:37

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
SAS Pilot Group trekker seg fra avtalen.

Tidligere denne uken kom det frem at SAS ikke kunne komme til enighet med sine piloter om en tariffavtale. Dermed ville en streik være en realitet, og den kunne ikke komme på et mye verre tidspunkt. SAS er for tiden i dyp, dyp krise. Nylig måtte søke om en ny kapitalinnsprøyting fra sine investorer.

Den danske staten valgte å møte dette med om lag 3 milliarder danske kroner. I tillegg er det akkurat nå tiden på året når reisen er veldig høy. Mange turister tilbringer en del av ferien i utlandet.

Den nåværende streiken betyr at rundt 30.000 passasjerer påvirkes per dag, ettersom rundt halvparten av SAS' flyvninger er kansellert. Det ble imidlertid inngått en avtale der piloter kunne fly ned og hente turister som ellers ikke ville være i stand til å dra hjem.

Men slutt å gjøre det nå. SAS Pilot Group (SPG) slutter å bringe charterpassasjerer hjem, da de ikke tror SAS har håndtert avtalen om dispensasjon av streiken etter hensikten, skriver Dansk Metal i enpressemelding.

Dermed stopper pilotene spesialflyvningene på søndag. Avtalen var at SAS kunne operere et begrenset antall flyvninger til destinasjoner som var vanskelige å få tilgang til, og der det ikke fantes alternative returruter.

I løpet av helgen har imidlertid flyreiser blitt satt opp til destinasjoner som Rhodos, Kreta, Larnaca, Palma og Split - alt dette er destinasjoner der det er stor trafikk, og dermed også mange alternativer til returreisen.

SAS Pilot Group vil ikke være en del av dette, og derfor vil de stoppe de ekstraordinære flyvningene.