Nytt studie: Gin-drikkere er mer sexy

27/11/2017 12:45

Anniken Hauge

Vitenskap
En ny britisk undersøkelse viser en tendens til at gin-drikkere føler seg mer sexy enn de som drikker andre former for alkohol.

Folk har en tendens til å anse gin-drikkere som mer sexy enn de som foretrekker andre former for sprit.

Det ser i hvert fall sånn ut hvis man skal tro en ny studie fra Public Health Wales og King’s College London.

Det skriver britiske Independent.

Studiet viste også en tendens til at deltakerne som drakk sprit, følte seg mer sexy enn de som for eksempel drakk vin eller øl. Fire av ti merket seg at spriten hadde denne effekten på dem.

Det samme gjorde seg gjeldenede for en fjerdedel av vin-drikkeee og 19 prosent av øl-drikkere.
 
En omfattende digital undersøkelse er lagt til grunn for studiet. Nesten 30.000 deltakere fra 21 forskellige land svarte anonymt på spørsmål om bruk av narkotika og alkohol.

I tillegg viste studiet en tendens til at det å drikke vodka, gin or rom ser ut til å være forbundet med mer aggresjon enn andre alkoholholdige drikkevarer. 30 prosent av de deltakerne som drakk sprit, svarte at de følte seg aggressive etterpå.

Til sammenligning var det kun rundt 2,5 prosent av de som drakk rødvin eller hvitvin, og 7 prosent av de som drakk øl, som svarte at det fikk dem til å føle aggresjon. 

Det var også blant deltakerne som drakk sprit at det var størst tendens til at alkoholen gjorde dem triste. De deltakerne som ble mest søvnige av alkohole, var dog rødvins-drikkerne.

Rødvin og øl viste generelt en tendens til å få deltakerne til å føle seg mest avslappet.

I den andre enden av skalaen var de deltakerne som drakk sprit som følte seg mer energiske etterpå. 59 prosent av disse svarte dessuten at de følte seg mer selvsikre, mens det samme kun gjorde seg gjeldende for 45 prosent av øldrikkere og en fjerdedel av vin-drikkere. 

- Å forstå følelser assosiert med alkoholinntak er avgjørende for å imøtekomme alkoholmisbruk, fordi det gir innsikt i hvilke følelser som har innflytelse på valg av drikkevarer mellom forskjellige grupper i befolkningen, forteller forskerne bak studien.

- I flere århundre er historien om rom, gin, vodka og annen sprit blitt koblet til vold. Denne globale undersøkelsen antyder at selv i dag er det mer sannsynlig at inntak av sprit leder til følelsen av aggresjon enn andre drikkevarer gjør, sier Mark Bellis, som er en av forskerne bak studiet.

Studien er publisert i tidsskriftet BMJ Open. Du kan lese mer om den her.

Psykolog: Menstruasjonssmerter er bare en myte kvinner bruker som unnskyldning​