Sjåfør våknet opp i lastebil: Innså straks at noe var veldig galt

26/10/2017 10:30

Anniken Hauge

112
En svensk lastebilsjåfør våknet opp til et sjokkerende syn forrige uke. Politiet har nå pågrepet tre menn for den frekke forbrytelsen.

Når man legger seg for å sove om natten, så forventer man naturligvis at alt er som det skal når man våkner igjen neste morgen.

Det gjorde en svensk lastbilsjåfør også, da han onsdag kveld i forrige uke la seg til å sove i lastebilen sin som sto på en parkeringsplass i Ås Kommune i Sverige, skriver svensk politi på Facebook.

Dagen etter våknet sjåføren og kunne konstatere at bilen fortsatt var låst, og at natten hadde forløpet uten problemer.  Derfor begynte å levere varene han hadde i lastebilen. Men da han åpnet døren til det store lasterommet, så han straks at noe var i veien. 

Det hadde vært innbrudd i lastebilen i løpet av natten. Tyvene hadde kravlet opp på taket av lastebilen og stukket hull i pressenningen, hvorpå de hadde stjålet elektronikk til en verdi av 150.000 svenske kroner. 

På den måten trengte ikke tyvene å bryte opp låsen eller bråke med de store dørene. De hadde derfor brutt seg inn helt lydløst, og kommet seg uoppdaget unna gjerningsstedet.

Sjåføren kontaktet det lokale politiet, som heldigvis kunne hjelpe sjåføren.

Såføren oppdaget tyveriet da han åpnet bagasjerommet på lastebilen. Foto: Svensk Politi/Facebook

Det viste sieg nemlig at tyvene hadde blitt stoppet onsdag natt - ikke bare én men to ganger. Første gangen hadde den ensomme føreren ikke hatt noe last i bilen, og fikk derfor kjøre videre. 

Tyvene hadde laget hull i taket og stjålet elektronikk for 150.000 svenske kroner. Foto: Svensk Politi/Facebook

Men andre gangen var bilen på vei mot motorveien, og nå satt det tre mennesker i bilen. I bagasjerommet lå det PC-er i original emballasje og flere helt nye mobilen. Dessuten hadde sjåføren selv en helt ny iPhone i lommen. 

Men tyvene hadde gått på en smell. 

For emballasjen til den samme mobilen lå i sjåførens trailer, hvilket gjorde det enkelt å koble de to sakene sammen.

Politiet hadde allerede pågrepet tre mistenkelige personer onsdag natt for tyveri, på tross av at det ikke hadde vært noen anmeldelser om tyveri på daværende tidspunkt. 

Da sjåføren deretter anmeldte forbrytelsen neste dag, var det lett å sikte de tre mennene som ble varetektsfengslet  Alle varene ble levert tilbake til den rette eieren.

Svensk Politi har delt den oppsiktsvekkende historien på Facebook. Se innlegget nedenfor.

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.