4 enkle trinn: Slik blir du kvitt grevinnearmene for godt

24/05/2017 00:15

KC

Helse
Den slappe huden under armene kan være vanskelig å bli kvitt, men fortvil ikke – det er ikke umulig. Det findes nemlig fire gode og enkle øvelser som holder kroppen sunn og får grevinnearmene til å krympe.

I takt med at man blir eldre mister huden sin elastisitet og fett setter seg alle mulige steder på kroppen. For mange kvinner er den løse huden under armene en ekstra irritasjonsfaktor, som gjør at mange helt dropper stroppekjoler og topper med korte ermer. 

Men det er håp! For man trenger faktisk ikke å leve med underarmsfettet hvis man synes det er et problem. Med disse fire enkle øvelsene styrker du musklene i armene og får strammet huden på armene skikkelig opp. 

1. Lette eller harde armhevinger

Ja, du skal ned på alle fire. Men du bestemmer selv hvor hardt det skall være, og om du vil gjøre armhevingene på knærne eller på tærne.  

Gjør så mange av disse øvelsene som du klarer. Når du har blitt litt mer rutinert, kan du øke vanskelighetsgraden ved å gjøre armhevingene med én arm av gangen. Det kan garantert merkes i grevinnearmene!

Foto: Shutterstock

2. Dips 

Finn fram en stol eller en krakk, slik at du sitter oppreist i en 90.graders vinkel med føttene plantet solid på bakken. Deretter griper du stolern eller krakken med begge hender – én på hver side og holder kroppen i en L-posisjon. Ved hjelp av de spente armene 'dypper' du nå rumpen ned mot gulvet og løfter deg selv opp igjen – litt som hvis du satt på gulvet og skulle heise deg opp i en stol. 

Foto: Shutterstock

Hvis du øvelsen å gjøre øvelsen ennå tyngre, så kan du strekke benene ut fra kroppen slik at du har hælene plantet på bakken i stedet. So long, grevinnesleng!

3. Strekk over hodet

En TRX eller en treningsslynge er en stor strikk med håndtak i begge endene. Man finner den i treningssenteret, men du kan også kjøpe din egen i en sportsbutikk til en billig penge og henge opp hjemme. 

Hold fast i håndtakene og len kroppen litt framover, slik at du står helt utstrakt med tærne i gulvet. Deretter lener du deg fram og samler de utstrakte armene over hodet. 

Foto: Shutterstock

Du kan gjøre det tyngre ved å trå lengre tilbake, slik at du skal lene kroppen ennå mer inn for å strekke ut armene. Tilsvarende kan du gjøre det lettere ved å gå lenger fram, slik at du ikke behøver å løfte så mye av kroppsvekten din. 

Synes du det er for mye styr med å henge opp en strikk hjemme, så kan du også gjøre øvelsen med en medisinball eller en helt vanlig håndvekt som du holder over hode med strake armer bak nakken. Ditt underarmsfett kommer til å hate denne øvelsen!

Foto: Shutterstock

4. Armstrekk med vekter

Stå med føttene godt plantet i bakken og bøy deg lett framover med bøyde knær, slik at du nesten kikker ned på føttene dine. Det er vigtig at du holder ryggen rak. Hold små kilovekter på cirka 1-2 kilo i hendene og strekk armene ut fra kroppen, for deretter å presse dem inn mot deg igjen.

Foto: Shutterstock

Denne øvelsen kan også gjøres i øomvendt stilling på knærne. Sett deg med knærne og tærne plantet i bakken – fortsatt foroverbøyd og med rak rygg.

Ta vektene opp under armhulene og strekk armene ut bak ryggen, slik at håndflatene vender mot hverandre. Du skal merke at musklene spenner godt. Deretter trekker du armene tilbake mot kroppen igjen.  

Hvis du ønsker at den slappe huden skal forsvinne, så bør du gjennta disse øvelsene et par ganger i uken med repitisjoner på 10-12 ganger. Lykke til!