8 ting kun folk som elsker å være alene forstår

01/03/2015 22:00

Anniken Hauge

Helse
Mens alenetid er en straff for noen mennesker, er det ren nytelse for andre. Er du forvirret, så lese videre.

Det som virker merkelig for noen mennesker, er helt naturlig for andre. Det gjelder f.eks. med alenetid - noen elsker å være alene, mens andre vil gjøre mye for å unnslippe ensomheten.

Du kjenner sannsynligvis noen som for det meste gjerne vil være alene og ikke har behov for andres selskap. De vil sikkert kunne nikke gjenkjennende til punktene nedenfor, og du vil kanskje bli litt klokere på disse menneskene ved å lese videre. 

 

1. Det er greit å gå hjem før alle andre

Du er egentlig ikke så opptatt av for mange mennesker, og du vil ofte gjerne trekke deg tilbake. Og nei, det er ingen skjult dagsorden bak denne tilbaketrekningen, du vil bare gjerne hjem.

2. Man liker å jobbe kreativt 

De mennesker som liker å være alene, har som regel også gang i kreative prosjekter som de liker å bruke mye tid på. 

3. Det er deilig å ikke ha noen planer

En kveld uten planer er en veldig bra kveld, og hvis det er en hel helg er det enda bedre. Ingen avtaler eller forpliktelser føles bra.

4. Å reise alene er toppen

Du liker å dra på tur eller ferie uten selskap. Og nei, det betyr ikke at du er psykisk ustabil eller ulykkelig.

5. Syv timer med Netflix i strekk er helt greit

Det høres kanskje ut som mye tid uten å snakke med noen, men det er det ikke for de som setter pris på alenetid. Du føler ikke noen trang til å diskutere underveis - uansett om det er serier, filmer, nyheter eller reklamer du ser.

6. Å dele er ikke alltid det beste

Mens mange mener at det er supert å dele en middag eller en flaske vin, så har du det nødvendigvis ikke på den måten. Når du er alene kan du lage akkurat den maten du har lyst på, og drikke den vinen du liker best - uten å måtte ta hensyn til andre.

 

7. Det er fint å være selvstendig

Selvstendighet er en god egenskap. Er det én ting man kan si om folk som elsker å være alene, så er det at de alltid er uavhengige av andre mennesker. 

8. Man fungerer best sammen med andre uavhengige mennesker

For det meste kommer de som elsker alenetid best overens med andre som har det på samme måte. Det er et spørsmål om å få tid og rom til det man liker - nemlig å være alene.

 

 

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.