18-årige Freja døde i sin mors armer: ’Jeg føler meg så skyldig’

18/12/2022 11:12

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Jennifer Nicholsons datter døde av kreft altfor ung. Hun er fylt med sorg og skyldfølelse over dødsfallet som hun bebreider seg selv for.

Jennifer Nicholsons 18-årige datter Freja døde av hudkreft i november. Det skriver Mirror

Den 50-årige britiske moren bebreider seg selv for dødsfallet, fordi leger har fortalt at Freja kanskje fortsatt ville vært i live, hvis de hadde vært flinkere til å smøre henne med solkrem som barn.

"Det går ikke en dag hvor jeg ikke tenker at jeg skulle ønske at jeg kunne reise tilbake i tid og bruke fem minutter på å smøre den sensitive unge huden hennes med solkrem.  Jeg trodde feilaktig at det ikke var noen fare," forklarer hun til Mirror.

Artikkelen fortsetter under bildet.

 Jennifer Nicholson har nå gjort det til en misjon å opplyse andre foreldre om hvor farlig solen kan være.

"Ingen mor burde se barnet sitt dø. Jeg vugget henne i armene mine mens hun tok sine siste åndedrett, og med henne døde også en del av meg," sier hun.

"Jeg føler at jeg har sviktet henne. Jeg kunne ha stoppet det. La være å begå den samme feilen, for du vil aldri kunne tilgi deg selv."

Hun tilføyer at hun har undervurdert solen i England, hvor det ofte er overskyet og solstrålene er milde. Men selv når sommerværet er halvveis grått og trist, kan solens stråler gjøre stor skade.

Jennifer Nicholson la merke til en mistenkelig føflekk på datterens rygg, fire år før hun døde. Hun hadde alltid hatt den, men nå hadde den plutselig vokst seg større, i tillegg var den var ujevn og sort.

Legen tok en prøve av føflekken, men den viste seg å være harmløs og familien pustet lettet ut.

To år senere begynte Freja plutselig å slite med voldsom hodepine, og hun fant en kul under den venstre armen sin. En scanning avslørte at hun hadde hudkreft, og at hun hadde hatt det i flere år. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

 Kreften hadde spredt seg i Frejas kropp, og en scanning viste at hun hadde en ondartet tumor i hjernen.

"Vi brøt begge sammen i gråt. Under en scanning så jeg et notat hvor det stod ’stadie 3 – dårlige utsikter’, og jeg visste at det var ille. Men Freja nektet å drukne i selvmedlidenhet, og hun fikk tiden til å gå med å ta tøysete bilder av oss to i sengen. Samtidig var jeg brutt opp i en million biter."

Legene fjernet kreften, men den kom tilbake og tilstanden hennes ble raskt forverret.

"I september fikk jeg en melding fra Freja hvor det stod at hun ikke vil leve mer. På sykehuset ba hun meg om å ta henne med hjem. Hun skrek av smerte og rev seg i håret, som om hun var besatt," husker Jennifer Nicholson.

Legene fortalte henne at tiden var kommet, og hun tok datteren sin med hjem så de kunne tilbringe de siste dagene sammen i trygger omgivelser. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

 Ifølge Kreftforeningen blir det registrert ca. 20.000 årlige tilfeller av hudkreft i Norge.

På Kreftforeningens hjemmeside kan du lese hvor enkelt man kan forebygge hudkreft.

Læs også:

Ekspert: Dette må du aldri legge i vaskemaskinen Hvis du har tenkt å kjøre et hurtigprogram på vaskemaskinen, sørg for å ikke legge inn dette.