Hvis du ser et slikt merke på barnet ditt, må dere dra på legevakten straks

06/04/2016 12:30

Anniken Hauge

Helse
Karen la merke til at sønnen hennes hadde fått noen merkelige flekker på huden. Hun skyndte seg til legen med ham. Det var en livsviktig beslutning.

Våren er i anmarsj. Det samme er dessverre flåtten i naturen også. De små insektene setter seg fast i huden. 

Dessverre kan de også være bærere av borrelia som kan lamme nerverne.

Karen McGregors historie gikk viralt i fjor sommer, og blir atter en gang delt i år som et eksempel til skrekk og advarsel. 

Hun så tilfeldigvis et innlegg på Facebook som sannsynligvis har reddet sønnens liv.  Karen McGregor la merke til et rødt merke på sønnens tinning, som liknet på de hun hadde sett i innlegget et par dag før. 

- Jeg ringte til legen vår så snartde åpnet og fikk ham raskt inn. Innen et par timer dukket fler og fler av disse rød merkene opp på ansiktet, bena og armene hans. Vi fikk antibiotika for å behandle borrelia, og håpet vi fikk tatt det i tide!! Legen hadde aldri sett det på et så ungt barn før, skriver hun i innlegget. 

Foreldrene tok gutten med på sykehuset dagen etter for å få en ekstra vurdering. 

- To leger så på ham og bekreftet at det definitivt var en indikator på borrelia. Utslettet indikerer at det er kommet fra et enkelt flåttblitt han hadde fått for to-tre uker siden (vi så ikke flåtten engang), men trenger ikke betyr at han er bitt flere ganger av flere flått, forklarer Karen McGregor.

Hun oppfordrer alle til å være oppmerksomsomme på flekker som likner på et “bullseye”. Det vil si merker som er røde i ytterkanten og har en hevelse på midten, så det ser ut som en målskive. 

- Hadde jeg ikke lest det innlegget, ville jeg aldri trodd at det var noe annet enn et utslett utløst av det lange gresset! Ta et bilde med mobilen hvis du ser disse rød merkene på deg selv eller familien din. Du får kanskje bruk for å vis det til legen på et tidspunkt, oppfordrer hun.