Forside MAT Derfor bør du bruke slow cooker – selv om det...

Derfor bør du bruke slow cooker – selv om det er sommer

Her er fem enkle og smakfulle oppskrifter som viser hvorfor denne kjøkkenhjelperen fort kan bli en fast del av matlagingen – hele året.

Akkurat nå leser andre

Slow cookeren har blitt en reddende engel på mange kjøkken. Den gjør hverdagen enklere, middagen saftigere – og frigjør tid til helt andre ting. Med bare noen få ingredienser og null stress kan man trylle frem alt fra mørt kjøtt til himmelske desserter, mens gryten gjør jobben. Det skriver Express.

1. Pulled chicken

Ingredienser:

  • 100 g ketchup
  • 4 ss honning
  • 3 ss Worcestershire-saus
  • 75 ml appelsinjuice
  • 1 ts paprika
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 5 benfrie kyllinglår

Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene i slow cookeren sammen med salt og pepper. Sett på lav varme i 5 timer. Når kyllingen er ferdig, trekkes den fra hverandre med to gafler. Passer perfekt i wraps, pasta eller salater.

2. «Marry Me» chicken

Ingredienser:

  • 4 kyllingbryst, i biter
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 100 g soltørkede tomater, hakket
  • 1 ts oregano
  • 1 ts paprika
  • 1 kyllingbuljongterning oppløst i 350 ml kokende vann
  • 100 ml kremfløte
  • 50 g revet parmesan

Fremgangsmåte:
Krydre kyllingen med salt og pepper og legg i slow cookeren. Tilsett hvitløk, tomater, oregano, paprika og buljong. Kok på lav varme i 5 timer. Rør inn fløte og parmesan rett før servering. Server gjerne med potetmos eller ovnsbakte poteter.

3. Helstekt kylling

Les også

Ingredienser:

  • 1 løk, i skiver
  • 1 hel kylling
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts paprika

Fremgangsmåte:
Legg løkskivene i bunnen av slow cookeren. Plasser kyllingen med brystet opp. Bland olje, paprika, salt og pepper, og pensle kyllingen. Kok på høy varme i ca. 4 timer, til kjøttet er saftig og gjennomstekt. Passer både til søndagsmiddag og som pålegg dagen etter.

4. Pulled pork

Til rub:

  • 1 svinenakke eller svineskulder
  • 2 ss paprika
  • 1 ts spisskummen
  • 3 ss brunt sukker
  • 1 ts hvitløkspulver

Til saus:

  • 6 ss ketchup
  • 3 ss brunt sukker
  • 3 ts eplecidereddik

Fremgangsmåte:
Bland rub-ingrediensene og gni godt inn i kjøttet (fjern fettlaget først). Kok på lav varme i 6 timer. Bland sammen sausingrediensene, riv kjøttet fra hverandre og vend inn sausen. La stå i 10–20 minutter til. Perfekt i burgerbrød med ost.

5. Sjokolade- og appelsinpudding

Les også

Til kaken:

  • 100 g smør, smeltet
  • 250 g selvhevende mel
  • 125 g lyst brunt sukker
  • 30 g kakaopulver
  • 1 ts bakepulver
  • 3 egg
  • 150 ml melk
  • 1 ts appelsinekstrakt
  • 160 g appelsinsjokolade

Til topping:

  • 150 g lyst brunt sukker
  • 25 g kakaopulver
  • 550 ml kokende vann

Fremgangsmåte:
Smør slow cookeren med smør. Bland alle kakeingrediensene og hell i gryten. Press inn mesteparten av sjokoladen i røren. Bland sukker og kakao til toppingen og strø over. Hell forsiktig på kokende vann for å lage en myk sjokoladesaus. Sett på høy varme i 1 time, ha i resten av sjokoladen, og kok 30 minutter til. Server med iskrem eller krem.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Oppskriften er hentet fra Express.

Ads by MGDK