8 overraskende feil du begår på første date uten å vite det

Å date er en vanskelig oppgave som bare noen få mestrer til perfeksjon.

Dermed ikke sagt at en date skal utføres til perfeksjon, men det er allikvel visse fallgruver som vil være fornuftige å unnåg hvis du ønsker en perfekt date.

De fine klærne er lagt frem, tennene er pusset og vurderingene om hva dere snakket om når dere sitter i baren er allerede nøye gjennomtenkt.

Uansett hvor mye du forbereder, vil daten aldri gå akkurat slik du har forventet. Spesielt fordi du uten å vite det begår feil som kan virke negativt på både daten som i deres videre forhold.

Psykologer og parterapeuter har nå avslørt de mest typiske feilene folk begår i tidlige satdier av forholdet, og vi vedder på at du uten tvil har begått minst én av dem.

Vi har samlet åtte av de mest overraskende første-date-feilene som vi alle begår.

Ønsker du en god date, er det viktig at du ikke:

1. Stalker daten din på sosiale medier:
Hvis du gjennomsøker nettet og sosiale medier etter informasjon om din kommende date, vil du få et førsteinntrykk lenege før du overhodet har møtt ham eller henne. Inntrykket kan bli formet av egene fordommer og usannheter, som kan ødelegge forholdet før det overhodet har startet. Derfor skal du legge lokk på på nysgjerrigheten din til dere møter hverander.

2. Snakker om eksen din:
Forhåpentligvis er du veldig klar over dette. Allikevel skjer det ofte at folk snakker om tidligere forhold og hvilke dårlige ting de tok med seg inn i forhold. La for guds skyld være. Snakken om ekser ødelegger all romantikk og flørt.

3. Venter med å svare:
Svar gjerne med én gang du mottar en melding fra din kommende date. Dropp all frykt for å oppfattes som desperat eller ivrig. Det er bortkastet tid å frykte hva han eller hun tenker om deg. Overbevis deg selv om at et raskt svar uttrykker ren høflighet og interresse. 

4. Avslører for mye om deg selv:
Unngå å snakke om deg selv hele tiden. Hvis det er en pause i samtalen, så utnytt den til noe annet. Du kan for eksempel gi ham eller henne et komplement. Velger du i stedet å snakke om deg selv hele tiden, oppfattes du fort som selvopptatt. Dryss informasjonen om deg selv utover kvelden. Da virker du også litt mer spennende.

5. Tror at første date er mislykket bare fordi dere ikke kysser: 
Tålmodighet er en dyd. Ikke alle mennesker er like raske til å uttrykke fysisk kontakt. Hvis du ikke får et kyss på første date, så er ikke det ensbetydende med at daten har gått dårlig. Tvert imot. Istedet har dere noe å se frem til på kommende dater.

 6. Har for mange og for store krav:
Det er fornuftig å vite hva du leter etter i en kommende kjæreste, men hvis du har en lang liste med punkter over hvordan du vil at daten din skal være, så finner du aldri den store kjærligheten. For store krav vil i stedet resultere i at du ikke når å bli ordentlig kjent med daten din, da du utelukkende fokuserer på alt han eller hun ikke er.

7. Unngår å snakke i telefonen med daten din: 
Hvis du bare kommuniserer med daten din via meldinger, er det fort at sarkasme og humor misforstås. Eksperter foreslår derfor at du i stedet tar opp mobilen og faktisk ringer din utkårede, da du på den måten får en bedre oversikt over hvem han eller hun er. Bruk gjerne Snapchat, Instagram og Facebook også.

8. Drar på en fancy restaurant:
Første date bør holdes et avslappet sted. Start derfor med å sette dere på en kafé eller en bar. Hvis første date er på et veldig luksuriøst sted, risikerer du å fremstå pretentiøs. I tillegg vil det være vanskelig å overgå sted på neste date. 

Kilde: The Independent