Slik setter du mål for karrieren din

08/11/2022 12:19

Valdemar Lind

Når vi går på skolen, er alt vi gjør orientert i retning av mål. Hvilken skole vi vil inn på, hvilke karakterer vi vil ha, og ikke minst hvilken fremtid vi sikter mot. Men dette er noe som blir mye mindre konkret når vi tar de første skrittene inn i karrieren vår, fordi det rett og slett mer sjeldent er lagt opp et løp – som det er når vi går på skolen. Dette er noe vi derfor må ta initiativ til selv, og det er gode grunner til at denne prosessen er noe som kan være litt overveldende. I denne artikkelen skal vi derfor se litt nærmere på hvordan du kan gå frem når det kommer til å forme karrieren din.

Det å bruke en cv mal når vi skal skrive en bra CV er noe de fleste vet er en god idé, men når det kommer til å sette mål for karrieren vår, er det ikke like enkelt. Her skal du derfor få noen tips til hvordan du kan gå frem.

 

Gjør dette før du setter mål

●      Snakk med andre som jobber i lignende stillinger i bransjen din. Dette kan være en stor hjelp når det kommer til å finne den rette vinkelen for deg, og ikke minst å avdekke muligheter innenfor bransjen og stillingen din som du kanskje ikke hadde sett selv.

●      Sett mål som stemmer overens med de verdiene du har. Det å få karrieren vår til å passe inn i livene våre generelt er viktig for å sikre trivsel på lang sikt. Så tenk over dette når du skal velge.

●      Finn ut av hvilke muligheter som finnes i både Norge og utlandet. Kanskje du kan få erfaringene du aller helst vil ha andre steder enn i Norge.

●      Tenk personlig. Ikke la deg påvirke av andres forventninger. Sett målene akkurat du drømmer om og sikt heller for høyt enn for lavt.

 

Et spørsmål om mer enn bare karriere

Det å sette mål for karrieren sin ligner på mange måter på dette med å ta vare på tannhelsen sin, eller helsen sin generelt, og målene du setter deg bør speile dette. Hvorfor? Fordi vi bruker utrolig mye tid på jobb, og derfor er det en av de tingene som faktisk påvirker den mentale helsen vår aller mest. Det blir snakket mer og mer om mental helse og ikke minst om sammenhengene mellom arbeidslivet vårt og den mentale helsen vår.

 

Det å velge arbeidsplassen sin med omhu er en stor del av dette med å sette seg mål med karrieren sin. Det å velge en god arbeidsplass er nemlig alfa og omega når det kommer til å kunne trives på jobb, spesielt på lang sikt, og dette er minst like viktig som alt annet når det kommer til faktorene som gjør det mulig for deg å faktisk nå målene dine. Den rette arbeidsplassen gir deg mulighet til å vokse og utvikle deg, noe som er utrolig viktig. Sett derfor ikke bare mål for karrieren din, men også for hvordan du vil at arbeidslivet ditt skal være.