Forsker advarer: Foreldre ødelegger barns søvn ved å setter grenser for middagslur

11/11/2016 13:45

Anniken Hauge

Utland
Foto: Arkivfoto
Foto: Arkivfoto
8 av 10 ansatte i barnehager opplever høye krav til barnas søvn.

Når barn skal legges til soving i barnehager, så er det ofte med klare innstrukser hjemmefra om faste tider for luren. 

80 prosent av ansatte i barnehageme opplever at foreldrene stiller høye krav når det kommer til barns sovevaner, skriver danske TV2.

Men foreldrene gjør barna sine en bjørnetjeneste ved å tidssette sovingen, sier forskningssykepleier og ekspert på barns søvn, Marian Petersen.

- Barn som får lov til å sove slik de har behov for, lærer lettere, har sterkere immunforsvar og har lettere for å håndtere den hektiske hverdagen i en barnehage, sier hun. 

Foreldre sliter med å få barna i seng om kvelden
I en barnehage i København opplever de at mange foreldre spør om soving, men her har barnehagen innført en søvnpolitikk som går ut på at baran får lov til å sove til de våkner av seg selv.

- Vi tar en prat med foreldrene hvor vi forklarer at det er en dårlig idé å nekte barnet en pause midt på dagen. Ofte spør foreldrene fordi barnet deres ikke vil sove om kvelden, sier pedagogisk leder i barnehagen Anne Vilster. 

Undersøkelsen er gjort blant dagpleiere og ansatte i daginstitusjoner for det danske Fagfobundet FOAs medlemmer i september 2016. 623 deltok i undersøkelsen.