Så er det avgjort: Den yngste av barna i søskenflokken er foreldrenes favoritt

15/11/2017 10:45

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Er du storebror eller storesøster, så er det dårlige nyheter. Foreldrene dine liker nemlig best den yngste i søskenflokken.

Alle med en søster eller en bror har sikkert spekuleret over hvem av foreldrene egentlig har som sin favoritt. 

Nå har en gjeng forskere fra Brigham Young University’s School of Family Life dog kommet med en avgjørelse, som sannsynligvis vil skape både protester og skuffede miner blant i eldste i søskenflokken. Det skriver Metro.

Forskerne slår fast at den yngste av barna er foreldrenes favorittbarn.

Pussig nok mener forskerne at forklaringen finnes i de yngste søsknenes frykt for å ikke være ike høyst elsket som sine eldre søsken.

Som yngstemann er man naturligvis mer opptatt av å sammenligne seg med en eldre bror eller søster som kom først, og derfor vil man gå langt for å vite om man er bra nok. 

Derfor er på et mer eller mindre ubevisst plan også viktig for de yngste søsknene å utvikle et sterkt bånd til foreldrene, for å oppnå dere kjærlighet og anerkjennelse. Av samme grunn vil den yngste i flokken ofte ha et veldig tett forhold til foreldrene sine, fordi vedkommen selv oppsøker den nærheten i høy grad. 

For å underbygge påstanden deres, utførte forskerne et forsøk blant 300 familier med to barn hver. Barna ble stilt en rekke spørsmål om favorisering, mens foreldrene ble spurt om hvor mye hengivenhet og hvor mange konflikter de opplevde med hver av barna.

Samtidig ble barna også bedt om å beskrive forholdet deres til foreldrene, og til slutt kunne forskerne konkludere med at de yngste søsknene ga uttrykk for at de helt tydelig hadde et tettere bånd til foreldrene sine, enn de eldre barna hadde.

Også foreldrene utviste en tendens til å oppleve større samhørighet med de yngste i flokken, som var som tidligere nevnt mer oppsøkende i nære relasjoner.

Les også: Surrogatmor føder tvillinger - da foreldrene sender et bilde av barna, oppdager hun sin store feil

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.