Hun putter diskré fingeren i drinken sin - da neglelakken endret farge, innser hun det utenkelige

16/03/2017 09:00

Anniken Hauge

112
Foto: Imgur
Foto: Imgur
Med en ny test kan man enkelt sikre seg mot et forgiftet natteliv. Men skal bare benytte seg av en spesiell neglelakk, som raskt vil avsløre om drinken inneholder dop.

Mens unge drar på barer og klubber, og danser lykkelig natten lang, så er finnes det andre der ute med onde hensikter. 

Der skal bare kort øyeblikks uoppmerksomhet til før noen skumle typer forgifter intetanende gjesters drinker, hvor deretter bevisstløse unge kvinner - og i noen tilfeller menn - blir utsatt for seksuelle overgrep og voldtekt.  

Da det som oftest er unge kvinner som er ofre for den slags i forbindelse med byturer og fester, bestemte fire unge studenter fra North Carolina State University i USA seg for å finne opp en smart test for å sjekke om det er annet enn alkohol i drinken.

Da kan kvinner bedre sikre seg mot å bli forgiftet av narkotiske stoffer. 

 

Oppfinnelsen heter 'Undercover Colors', og er en klar neglelakk som påføres neglene som enhver annen neglelakk, og som også kan brukes av menn. 

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Neglelakken har den særlige funksjonen at den reagerer, og kan skifte farge hvis den kommer i kontakt med de bedøvende stoffene som gjerningsmenn sniker oppi i drinken.

Er man i tvil, kan man bare diskré stikke en finger i drinken. Hvis den skifter farge, så er det et klart tegn på at drinken er forgiftet. 

Foto: Imgur

Neglelakken er fortsatt under utvikling, men de fire ingeniørstudentene håper å kunne lansere et produkt som kan fange opp de fleste narkotiske stoffer i drinker, og den første prototypen av produktet har inntil videre vært en suksess. 

Se videoen nedenfor, hvor neglelakken blir testet.