Bli kvitt ryggsmerter på bare noen få minutter - med denne effektive øvelsen

21/03/2017 17:00

Anniken Hauge

Helse
Foto: Fabiosa
Foto: Fabiosa
Hvis du sliter med smerter i korsryggen, så vil kroppen din takke deg etter bare noen få minutter med denne øvelsen.

Hvis du sitter på kontoret dagen lang eller driver med en intensiv idrett, så opplever mange smerter i korsryggen eller rompa, som kan gjøre en litt stivbent og trett i kroppen. 

Det kan skyldes at isjiasnerven i den nederste delen av ryggen er i klem, og de smertene kan fort strømme ned i benene, baklåret og hele veien ned til storetåen, skriver Wikr. 

Men slik behøver det slett ikke å være.  

 

For å lette på smertene finnes det en enkel øvelse, som å bare fem minutter letter trykket på den klemte nerven. 

Du skal bare sette deg på rompa og strekke bena foran deg på gulvet. Deretter skal du åpne hoftene dine ved å snu på føttene dine, så fotsålene og hælene dine er inntil hverandre. 

Artikkelen fortsetter etter bildet

Foto: Shutterstock

Trekk deretter de sammenkoblede føttene inn mot deg selv. Deretter skal du trykke lårene ned mot gulvet i cirka et halvt til ett minutt, og hver gang du gjør øvelsen så skal du holde presset på lårene i en lengere og lengere periode. 

Artikkelen forsetter etter bildet

Foto: Shutterstock

Hvis øvelsen virker kjent, så er det snakk om den kjente sommerfuglstillingen, som spesielt gavner gravide kvinner som kan fjerne presser på underlivet og samtidig støtte livmoren. 

Kroppen din kommer til å takke deg! 

 

 

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.