Forside MAT Alle airfryer-eiere advares nå mot å tilberede én bestemt type...

Alle airfryer-eiere advares nå mot å tilberede én bestemt type mat

airfryer
Shutterstock.com

Eksperter kommer med en klar advarsel – og mange blir overrasket over hvilken matvare det gjelder.

Akkurat nå leser andre

Airfryeren har blitt utrolig populær de siste årene, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor.

Den gir en rask og energieffektiv måte å lage alt fra bakverk til sprø ovnsstekte poteter, og for mange har den blitt et uunnværlig kjøkkenredskap.

Når det gjelder frityrstekt mat, gjør airfryeren jobben enkel – du legger bare ingrediensene i kurven, og så tar maskinen seg av resten.

Flere av de nyeste modellene lar deg til og med tilberede flere retter samtidig i separate kurver.

Men det finnes enkelte matvarer som ikke egner seg særlig godt i en airfryer – blant annet en kjent frokostfavoritt.

Eksperter advarer mot én spesiell matvare

Les også

Ifølge Isabella Forgoine, ekspert på små kjøkkenapparater hos AO, er bacon en av råvarene du bør styre unna i airfryeren.

Det britiske mediet Express gjengir hennes advarsler om både praktiske utfordringer og potensielle sikkerhetsrisikoer.

«Bacon er ikke nødvendigvis enklere å lage i en airfryer. På grunn av det høye fettinnholdet og fraværet av tilsatt olje kan det faktisk bli mer styr enn det er verdt», forklarer hun.

Når bacons fettet smelter under stekingen, drypper det ned i bunnen av airfryeren.

Det kan føre til et fettlag som både er vanskelig å få bort og kan påvirke maskinens ytelse over tid.

Bruk heller grill eller stekepanne

Les også

Forgoine anbefaler heller å bruke grill eller vanlig stekepanne, ettersom disse metodene er mer pålitelige og hindrer at fett samler seg i apparatet.

Airfryeren fungerer ved å sirkulere varm luft rundt maten for å gi en sprø overflate med minimalt fett.

Men når bacon varmes opp, smelter fettet uten å ha et ordentlig sted å renne av – noe som kan skape problemer for maskinen.

Hvis du likevel vil lage bacon i airfryeren

For dem som likevel vil prøve å lage bacon i airfryeren, anbefaler BBC Good Food å legge maks tre skiver i ett lag og steke dem ved 200 grader.

Rådet deres lyder slik:

Les også

«Stek streaky bacon i seks til ti minutter – seks minutter for mykere bacon og opptil ti minutter for en sprøere konsistens».

Ads by MGDK