Forside MAT En kokk utbrøt: Slik lager man de perfekte pannekakene

En kokk utbrøt: Slik lager man de perfekte pannekakene

Pancakes,pandekager
Shutterstock.com

Denne ingrediensen løfter pannekakene dine til nye høyder.

Akkurat nå leser andre

Glem flate, seige og smaksløse pannekaker. Med denne lille justeringen i røren blir resultatet luftig, gyllent og rett og slett uimotståelig.

Vi har alle våre barndomsminner om pannekaker – servert med blåbær, sukker eller brunost. Men selv om oppskriften har føltes uforandret i generasjoner, finnes det faktisk en enkel ingrediens som tar pannekakene til et helt nytt nivå.

Ved å tilføre kullsyreholdig vann til deigen, får pannekakene som er kokkenes favoritt.

Hemmelige bobler gir luftige pannekaker

Det høres kanskje rart ut, men én kopp farris eller annet vann med kullsyre i røren gir pannekakene en merkbar forbedring.

Det er ikke bare en myte fra et matforum. Kullsyren hjelper faktisk til med å gjøre røren lettere, noe som gir en luftigere og mer porøs konsistens når pannekakene treffer panna.

Les også

En anerkjent kokk skal ha utbrutt:

«Slik lages perfekte pannekaker!» etter å ha testet metoden.

Det skriver nettstedet Comidas Deliciosas.

Og det er lett å forstå hvorfor. Ved å kombinere vanlig melk med kullsyrevann, og la røren hvile noen minutter før steking, oppnår du et resultat som får selv gamle oppskrifter til å blekne.

Oppskrift:

2 kopper melk (helst lunken)

Les også

1 kopp kullsyreholdig vann

2 egg

1,5 kopper hvetemel

2 ss vegetabilsk olje (pluss ekstra til steking)

En klype salt

Les også

Valgfritt: 1 ts vaniljesukker (for en søt versjon)

Slik gjør du det

Oppskriften er enkel: Visp sammen 2 kopper lunken melk med 1 kopp kullsyrevann og 2 egg.

Tilsett 1,5 kopper hvetemel, 2 ss olje og en klype salt.

For en søtere variant kan du røre inn 1 ts vaniljesukker.

La røren hvile i 10–15 minutter, og stek pannekakene gyldne i en varm panne med litt olje eller smør.

Les også

Resultatet er pannekaker som får beina til å danse under bordet.

Bokstavelig talt.

Et lite triks med stor effekt

Metoden er kjent blant flere profesjonelle kokker, og det er ingen grunn til å ikke prøve den hjemme.

Boblene forsvinner riktignok under steking, men de har allerede gjort jobben med å løfte røren. Et lite grep, men en stor forskjell.

Så neste gang du vil briljere med pannekaker – dropp vannet fra springen, og finn frem farrisen.

Ads by MGDK