Denne ingrediensen løfter pannekakene dine til nye høyder.
Akkurat nå leser andre
Glem flate, seige og smaksløse pannekaker. Med denne lille justeringen i røren blir resultatet luftig, gyllent og rett og slett uimotståelig.
Vi har alle våre barndomsminner om pannekaker – servert med blåbær, sukker eller brunost. Men selv om oppskriften har føltes uforandret i generasjoner, finnes det faktisk en enkel ingrediens som tar pannekakene til et helt nytt nivå.
Ved å tilføre kullsyreholdig vann til deigen, får pannekakene som er kokkenes favoritt.
Hemmelige bobler gir luftige pannekaker
Det høres kanskje rart ut, men én kopp farris eller annet vann med kullsyre i røren gir pannekakene en merkbar forbedring.
Det er ikke bare en myte fra et matforum. Kullsyren hjelper faktisk til med å gjøre røren lettere, noe som gir en luftigere og mer porøs konsistens når pannekakene treffer panna.
Les også
En anerkjent kokk skal ha utbrutt:
«Slik lages perfekte pannekaker!» etter å ha testet metoden.
Det skriver nettstedet Comidas Deliciosas.
Og det er lett å forstå hvorfor. Ved å kombinere vanlig melk med kullsyrevann, og la røren hvile noen minutter før steking, oppnår du et resultat som får selv gamle oppskrifter til å blekne.
Oppskrift:
2 kopper melk (helst lunken)
Les også
1 kopp kullsyreholdig vann
2 egg
1,5 kopper hvetemel
2 ss vegetabilsk olje (pluss ekstra til steking)
En klype salt
Les også
Valgfritt: 1 ts vaniljesukker (for en søt versjon)
Slik gjør du det
Oppskriften er enkel: Visp sammen 2 kopper lunken melk med 1 kopp kullsyrevann og 2 egg.
Tilsett 1,5 kopper hvetemel, 2 ss olje og en klype salt.
For en søtere variant kan du røre inn 1 ts vaniljesukker.
La røren hvile i 10–15 minutter, og stek pannekakene gyldne i en varm panne med litt olje eller smør.
Les også
Resultatet er pannekaker som får beina til å danse under bordet.
Bokstavelig talt.
Et lite triks med stor effekt
Metoden er kjent blant flere profesjonelle kokker, og det er ingen grunn til å ikke prøve den hjemme.
Boblene forsvinner riktignok under steking, men de har allerede gjort jobben med å løfte røren. Et lite grep, men en stor forskjell.
Så neste gang du vil briljere med pannekaker – dropp vannet fra springen, og finn frem farrisen.