Slutt med å bruke majones i potetsalaten: Denne ingrediensen gjør dem mer kremete og smakfull

17/05/2025 10:17

Yvonne

MAT
Foto: Shutterstock
Bruker du majones i potetsalaten din? I så fall bør du slutte med det og bruke denne ingrediensen i stedet.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Få ting smaker så godt til grillmat og på en 17. mai-buffet som en hjemmelaget potetsalat. Den passer like godt til pølser som koteletter og laks. Men med store mengder majones, blir den ofte alt for mettende og tung.

Men Kathryne Taylor, kokk og grunnlegger av Cookie and Kate, har avslørt at du enkelt kan lage potetsalat uten majones og fortsatt få en herlig kremet rett.

Du treger bare en enkelt ingrediens. Det er enklere enn man skulle tro!

Den kjente kokken har pakket bort majonesen for lenge siden og sverger til en helt annen løsning når hun skal lage hjemmelaget potetsalat. Ikke bare er det enkelt, det smaker angivelig også bedre.

"For å lage den beste potetsalaten uten majones, spar litt av kokevannet fra potetene før du heller det av", sier hun, ifølge Express.

"Bland deretter urtene og olivenoljen med det stivelsesholdige kokevannet. Du ender opp med en kremet emulsjon som gir potetene en frisk smak."

Når du koker poteter, frigjøres mye stivelse i vannet, som kan brukes til å lage en glattere og mer silkemyk dressing. Potetene vil kunne absorbere mer av dressingen hvis du bruker det stivelsesholdige vannet – og du vil fortsatt få en kremet salat, men uten den tunge majonesen.

Ikke bare er det et sunnere valg, men den naturlige smaken av poteter og salt forsterker også den generelle smaken, og skaper en deilig rett som er perfekt til middag eller som tilbehør til din neste grillmat.

Slik gjør du potetsalat enda mer smakfull

Ingredienser:

  • 900 g små poteter

  • 2 fedd hvitløk

  • 3 stilker selleri

  • 20 g bredbladet persille

  • 20 g vårløk

  • 30 ml sitronsaft

  • 60 ml olivenolje

  • 2 ss. dijonsennep

  • 1 ss. havsalt

  • 1 ts. svart pepper

Slik gjør du:

  1. Forbered ingrediensene. Grovhakk hvitløk, selleri, persille og vårløk og sett til side. Vask potetene.

  2. Skjær potetene i skiver eller terninger før koking. Dette er veldig viktig, da det gjør at de koker raskere og hindrer at de blir bløte i salaten.

  3. Ha potetene i en stor kjele og tilsett en spiseskje salt. Dekk potetene med vann og kok opp på høy varme.

  4. Når vannet koker, skru ned varmen til middels lav og la potetene koke i omtrent 5 minutter, til de er møre.

  5. Spar ca. 60 ml av det kokende vannet og hell deretter potetene i en stor bolle.

  6. I en foodprosessor: Tilsett olivenolje, sitronsaft, hvitløk, pepper, Dijon-sennep, 5 g persille og 5 g vårløk og kjør til alt er finhakket. Hvis du ikke har en foodprosessor, kan du hakke krydderet og vispe alt sammen i en bolle.

  7. Hell det sparte kokevannet i oljeblandingen – og du har en deilig dressing.

  8. Hell dressingen over potetene og vend forsiktig til den er godt dekket. La potetene hvile i 10 minutter slik at de kan absorbere noe av blandingen.

Den lekre potetsalaten din er nå klar til servering. Den smaker best innen et par timer, men kan holde seg fersk i kjøleskapet i opptil tre dager.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Læs også:

Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Den siste nye hårtrenden er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må tenke deg nøye om før du følger den, advarer en hudlege.
Geniale triks: Slik får du klærne helt hvite igjen Har du problemer med å få de hvite klærne dine til å beholde den helt hvite fargen? Da kan disse tipsene definitivt hjelpe deg.