Sjekk om du er kjæreste med en sosiopat: Her er 8 faresignaler

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du noensinne vurdert om partneren din egentlig er en sosiopat og har holdt det skjult for deg? Her er noen tydelige signaler du bør holde øye med.

Når kjærligheten treffer deg, kan det være vanskelig å styre følelsene. Magen er full av sommerfugler, og man blir overrasket av motparten som sjarmerer, komplimenterer og fullender en.

Men for noen så blir den ekstatiske følelsen erstattet med drama, løgn, mistro, utallige unnskyldninger og bortforklaringer. 

Det kan ha en helt naturlig årsak - nemlig at din utkårede er en sosiopat. 

En sosiopat ser ofte stort på sosiale spilleregler. De føler ikke empati eller medlidenhet for andre enn spesielt utvalgt personer, og alle andre er dumme og vet ikke bedre. De tar ikke ansvar og er generelt respektløse og hånlige. 

Men du kan gardere deg mot å date en sosiopat. I følge New York Post finnes det åtte tydelige varselstegn du burde holde øye med. 

1. Full av unnskyldninger 
‘Ja, men det var jo helt umulig for meg å rekke bursdagen din’ eller ‘den vesken du ønsker deg, finnes ikke lenger’.

Unnskyldningene kommer på rams i selskap med en sosiopat, som lyver like naturlig som å trekke pusten. Når unnskyldningene og historiene når nye høyder, så bør du begynne å se etter en ny kjæreste. 

 

2. De skuffer alltid 
De sier at de skal gjør ting, men hvis datteren skal hentes på ridning eller en må være hjemme for å ta i mot en tekninker, så rekker sosiopaten det aldri.

Selv hvis du sier til de at de må ta seg sammen, så skal du ikke vente i spenning. Det skjer ikke.

3. De sjarmerer deg som ingen andre 
De er frygtelig sjamerende, og du blir imponert som du aldri har blitt tidligere. Sosiopaten er omtenksom, komplimenterende og elsker å leke med barna. 

Men det er bare en fasade. Når sosiopaten digger deg og trenger deg til noe, så er de oppmerksomme kjærester. Men når de ikke digger deg lengre, så stenger de automatisk av oppmerksomheten. 

4. De er fulle av feil
Når du finner hull i historiene, og finner ut at det ikke var kø på motorveien eller at han/hun ikke møtte opp til foreldremøtet, så bli du oppmerksom på alle feilene som sosiopaten har. 

De gjør mange feil, og avslører du løgnene deres, så er det ikke løgn, men i stedet noen andre sin feil. Hvis noe ikke stemmer, er det alltid noens skyld. Av samme grunn skal du ikke forvente en unnskylding fra en sosiopat, hvis de har ødelagt noe. Det kommer ikke til å skje. De får heller ikke dårlig samvittighet for noe. 

5. Hvor enn de går, så følger dramaet 
Det ender alltid i konflikt når det kommer til sosiopaten. Om det er på gjenbruksstasjonen eller hos optikern, så er det alltid en konflikt som ligger og lurer, for alle andre er jo ‘helt idioter’ og ‘komplett psykopater’. 

Vil du gjerne bevare vennskapet med naboen, resten av familien eller vennene fra fotballen, så gå utenom sosiopaten. 

6. De er spennende 
Sosiopaten er en eventyrer, som gladelig tar sjanser, kjører litt for fort, gir dyre gaver eller foreslår spennende og ville ferier. Tiltrekningen blir sterk, for du har garantert ikke hatt en kjæreste før som er så fri og impulsiv. 

Det er denne karismatiske energien som får deg vekk fra leverposteien og inn på michelin-restauranten, som luller deg inn i et forhold med en sosiopat. 

7. De tråkker på andre mennesker 
Om andre mennesker kommer til skade, blir lei seg eller får problemer med sjefen, så er sosiopaten likeglad. Så lenge han eller hun får viljen sin. 

Den lille stemmen inni oss som gjør at vi har medlidenhet for andre mennesker, den har ikke en sosiopat, og andres ulykke kan til og med være morsom for en sosiopat.  

Du ser det ikke i starten når sosiopaten er søt og galant, men mot alle andre er vedkommende i beste fald likegyldig og i verste fall helt motbydelig.

8. De beskylder deg for å være paranoid
Det er ALLTID de andre som er noen idioter - inkludert deg hvis du konfronterer eller peker fingre mot sosiopaten. Hvis du tar de i å lyve, så kommer det fem nye løgner som får deg til å se ut som en idiot, og tvile på det du selv føler. 

Husk magefølelsen din, og hjelp deg selv og andre ved å gå utenom et forhold med en sosiopat.