Henrik hyller bussjåføren som kastet sønnen hans av bussen

29/01/2017 17:00

Anniken Hauge

Udland
Henrik Bergelds sønn var på utflukt med klassen sin, da han ble kastet ut av bussen. Nå hyller han sjåføren for beslutningen.

7. klasseelevene var på vei hjem fra et museumsbesøg i den svenske byen Skärhamn forrige torsdag da episoden fant sted.

Det skriver Aftonbladet

Elevene sat i bussen med retning mot skolen, da noen av barna synes det var morsomt å trykke på stoppknappen igjen og igjen, selv om de ikke skulle av. Sjåføren ba de om å stoppe, men de fortsatte til stor irritasjon for de øvrige passasjerene og bussåføren. 

- Der er alltid noen som skal tulle litt og som trykker på stoppknappen gjentatte ganger. Så ba sjøren alle om å gå av, forteller Henrik Bergeld til Aftonbladet.

Skoleklassen og læreren deres måtte deretter gå to kilometer tilbake til skolen, fordi sjåføren simpelthen ikke ville kjøre dem. Og det er Henrik Bergeld veldig glad for. 

Selv om sønnen hans ikke var ansvarlig for å trykke på stoppknappen, mener faren at bussjåføren gjorde det helt rette, da han valgte å kaste ut alle elevene og læreren deres. Det var ikke alle i klassen som deltok i spøken, men ingen av de andre sa i fra eller prøvde å gjøre noe med situasjonen, og derfor fortjente alle å få seg en lærepenge. 

Etter at Henrik Bergelds sønn kom hjem og fortalte om episoden, satte han seg ved PC-en for å hylle bussjåføren, og mange lesere gir ifølge Aftonbladet faren rett i at sjåføren tok riktig beslutning. 

- Det viser mot, og du er fra denne dagen helten min. Men vennlig hilsen en far til en sønn som fikk seg en real gåtur, skriver Henrik Bergeld i innlegget på Facebook.

- Jeg ønsket å takke sjåføren, så han ikke går hjem og tenker at det kanskje var en dum beslutning han tok. Jeg følte at han fortjente cred for handlingen sin, for det er greit å sette grenser, forteller Henrik Bergeld til Aftonbladet.

Han mener dessuten at det er et stort problem i samtiden at noen voksne ikke tør å sette ned foten og si nei til barn og unge. 

- Noen lærere tør ikke engang å se på de studerende i dag, det er helt forferdelig. De må lære hva som er rett og galt. 

Les også den rørende historien om en alarmtelefon som førte til en ubehagelig oppdagelse: