Kreftsyk dansk mamma ba andre dansker om hjelp til barnas konfirmasjon: Så ringte telefonen

16/04/2017 10:15

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Facebook
Foto: Facebook
En dansk mor sto fram og ba om hjelp til å avholde barnas konfirmasjon. I løpet av veldig kort tid ble hun ringt ned av dansker som gjerne ville hjelpe til.

Det skulle være en helt vanlig konfirmasjon Vivi Schmidt skulle holde for tvillingene sine Cecilie og Alexander i den lille danske byen Ringe. 

Men på grunn av Vivi Schmidts fremskredne og uhelbredelige kreftsykdom, tok moren en modig beslutning og ba lokale feststeder om hjelp til å avholde den store festen, skriver den danske avisen fyens.dk

Historien om den syke moren som gjerne ville gi barna sine en drømme-konfirmasjon, har spredt seg som ild i tørt gress. Dagen etter Vivi Schmidt sto frem og bad om hjelp, hadde hun fått over 200 henvendelser fra villige dansker som alle ville bidra til å få til en bra konfirmasjonsdag. 

 

- Det rant inn med henvendelser.  Jeg ble rett og slett nødt til å legge det fra meg, for det var helt overveldende, sier  Vivi Schmidt til fyens.dk.  

Nå kan Alexander og Cecilie se frem til både limousin, en fest på en lokal restaurant med 35 gjester, samt nye klær, smykker og sminke - alt takket være villige gavmilde sjeler som har hjulpet familien med penger eller tjenester. 

For de to konfirmantene har reaksjonen fra hjelpsomme dansker vært fantastisk: 

- Jeg er utrolig takknemlig. Det er ganske sykt å tenke på at det er så mange som har henvendt seg til oss, fordi de gjerne vil hjelpe til, sier Alexander.

 

- Det blir så kult å å få samlet familien på denne måten, som vi ellers aldri ville hatt muligheten til selv. Vi skal bare kose oss. Og det er deilig at mamma kan bruke kreftene på å bare være sammen med oss på denne dagen, sier Cecilie Schmidt til fyens.dk. 

Konfirmasjonen skal stå den 14. mai, og Vivi Schmidt er nå gått i gang med å takke hver og en av de mange danskene som enten har donert penger eller tilbudt å hjelpe familien.