Hvis du ser denne kroken på et offentlig toalett, så snu igjen straks – og ring til politiet

14/04/2017 10:00

Anniken Hauge

112
Det likner på en vanlig knagg til en jakke, men ikke la deg lure.

På noen offentlige toaletter henger det knagger på for eksempel en dør, slik at man kan henge opp jakken mens man bruker toalettet. 

Ofte tenker man ikke stort over denne knaggen, spesielt hvis man ikke engang skal bruke den. Men det kan være en god idé å holde utkikk, skriver The Mirror.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I fjor advarte politiet i Monroe i Florida om at kyniske gjerningsmenn hadde begynt å henge opp spion-knagger på offentlige dametoaletter. De ser ut som vanlige knagger til yttertøy, men inni sitter det et kamera som kan sende video fra toalettet til bakmennene. 
 

Spion-knaggene kan kjøpes på nettet. De kan inneholde minnekort på opp til 16 GB, og har en innebygget detektor som gjør at enheten begynner å ta opp hvis den registrerer bevegelse. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

I tilfellene fra Florida kunne de som hadde plassert de skjulte kameraene på toalettene enkelt hente krokene igjen og ta filmen fra minnekortet og inn på en PC. 

 

- Alle som har et offentlig toalett på eiendommen sin bør sjekke de grundig. Hvis man finner noe mistenkelige som kan være et kamera, la det være. Ring til oss med én gang, og så skal vi ta oss av det, sa lensmann Rick Ramsay i den forbindelsen.