Forside MAT Kok opp melk i en kjele og tilsett en teskje...

Kok opp melk i en kjele og tilsett en teskje paprika: Få minutter senere vil du knapt tro dine egne øyne

Kok opp melk i en kjele og tilsett en teskje paprika: Få minutter senere vil du knapt tro dine egne øyne
Foto: MGDK

En helt vanlig ingrediens får en overraskende effekt når du kombinerer den med melk – og resultatet må nesten oppleves.

Akkurat nå leser andre

Melk er fast inventar i de fleste norske kjøleskap.

Enten den brukes i kaffen, til frokosten eller som ingrediens i matlagingen, er det vanskelig å se for seg hverdagen uten den hvite drikken.

Men hvor mange har egentlig vurdert å kombinere melk med røkt paprika? En uventet idé som kan åpne for nye smaker på kjøkkenet – og som kanskje er verdt et forsøk.

Matlaging trenger nemlig ikke være komplisert for å være spennende.

En oppskrift på hjemmelaget ost viser hvordan helt vanlig melk kan forvandles til en delikatesse – og det krever ikke mer enn et par ingredienser de fleste allerede har i skapet.

Les også

Det skriver nettstedet svejkovokoryto.cz.

Melk kommer i utallige varianter i butikkhyllene. De fleste er imidlertid pasteurisert ved høye temperaturer, noe som gjør enkelte typer mindre egnet til osteproduksjon.

Ifølge eksperter bør man velge melk som er pasteurisert ved lavere temperaturer, for eksempel mikrofiltrert melk.

Oppskriften er enkel: én liter melk, sitronsaft, litt røkt paprika og salt. Ved å varme opp melken langsomt, tilsette sitronsaft og la den skille seg, kan man skille vallen fra de faste stoffene.

Med litt tålmodighet, et osteklede og to timers hviletid i kjøleskapet, sitter man igjen med en mild, hvit ost som kan gi et lite løft til både lunsjen og matpakken.

Les også

Oppskrift

Hell melken i en kjele og varm den opp til kokepunktet på svak varme. Tilsett en klype salt og pepper underveis og rør rundt.

Når melken begynner å koke, heller du i sitronsaften.

Melken vil begynne å tykne og skille seg. Når det dannes klumper, siler du innholdet gjennom et osteklede. Press forsiktig slik at all vallen renner av.

Dekk blandingen i ostekledet med en sil eller noe tilsvarende, og legg noe tungt oppå for å presse den sammen.

Sett det hele i kjøleskapet i to timer. Etter dette er den hvite osten klar til bruk.

Les også

Ads by MGDK