Slutt å kjøpe ingefær: Her er 5 enkle trinn til hvordan du dyrker uendelig med forsyninger hjemme

27/01/2017 12:15

Anniken Hauge

Helse
Foto: Natural Carebox
Foto: Natural Carebox
Nå kan du bli din egen ingefær-leverandør. Se her hvor lett det er.

Ingefær har i mange år vært uhyre populært, og er du en av de som har kastet deg på ingefær-bølgen så er det gode nyheter her.

For i stedet for å bruke en formue på de gule, sunne knoldene hver gang det skal tilsettes ingefær til suppen, gryteretten eller smoothien, så bør du kanskje vurdere om du skal bli din egen ingefær-leverandør. Det skriver Naturalcarebox.com.

Den gamle kulturplanten har vært dyrket i mange tusen år i India og Kina, men nå kan den også blomstre hjemme hos deg. Der er bare et et par ting du må vite først.

1. Det tar cirka 10 måneder for ingefærplanten å gro, men underveis tåler den dog ikke frost. Så med de norske temperaturene tatt i betrakning, så betyr det at din kommende ingefærplante må bo innendørs med resten av familien. .

Senere kan du dog plante den ut i kjøkkenhagen din eller i drivhus når våren kommer. 

2. Du kan både gro en ingefærplante ved hjelp av ingefærfrø, ved hjelp av spirende røtter eller ved hjelp av et stykke ingefær du kjøper i butikken, som du senere legger ned i en ren plantekompost (pottejord) i en potte. Dekk ingefærklumpen med et jordlag på 1-2 cm og sett potten i romtemperatur. 

Foto: Natural Carebox

Og husk å velge en bred potte da ingefærrotens røtter gror spredt. 

3. Deretter vannes planten regelmessig. Potten må ikke tørkes ut, men pass på å heller ikke vanne for mye da dette kan få knolden til å råtne. 

Heldigvis er ingefærplanten ikke så kresen, så den gror fint i skyggen. Du skal derfor ikke styre og flytte den rundt i huset ditt på jakt etter solen stråler. 

4. Hvis du har planer om å plante ut ingefæren i kjøkkenhaven, vil det typisk være en god idé å legge knolden i en potte i februar–mars.

Allerede etter et par måneder vil du kunne se hvordan din planten setter høye skudd. 

5. Det er dog viktig at du husker å plante den om i tide, ellers vokser den ut av potten sin. Uansett om du beholder den i en potte eller planter den ut, så vokser den raskt og det krever plass. 

Samtidig behøver du ikke vente hele 10 måneder med å få noe ut av ingefær-drømmen din. Planten tillater nemlig at du kan fjerne små deler av røttene, mens den vokser. De kan du for eksempel bruke i te, til matlaging eller som naturlegemiddel - hvis du er den typen.

Når planten har vokst i 10 måneder, bør den avgi nok ingefær til at du for alvor kan få noe ut av alt arbeidet med den. 

God fornøyelse.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.