Derfor skal du ta en kjappis hver dag

Flakkende stearinlys, massasjeolje og romantisk forspill. Vi kan alle være enige om at en lang, intim stund på soverommet er fantastisk.

Men hva når hverdagen banker på? Jo, da kan man ta en kjappis. For det kan faktisk være like godt for både forholdet og helsen, som langvarende sex. 

Her kommer det 5 gode grunner til hvorfor, som er utformet i samarbeid med Mathilde Mackowski, stifter av Sinful.no

Så vis denne artikkelen til kjæresten din – kanskje det fører det til enda flere kjappiser.

1. Dropp forspillet og få god sex

Ja, det er sant. Drop forspillet og få god sex. Selv om det kan være vanskelig for en kvinne å få en orgasme uten forspill, kan man fortsatt få en nytelsesfull og morsom opplevelse,  på de 5-10 minuttene som en kjappis noen ganger tar. 

For når du hopper i det med beina først, bringer det frem minner fra hvetebrøddagene: 

”'Quickies' minner dere om den type sex dere hadde tidligere  – hektisk, raskt og lidenskapelig – da dere nesten ikke klarte å vente med å hoppe i senga med hverandre,” forteller Nicci Talbot, en britisk journalist hos YourTange.com.

2. Avprøve grenser

Kjappisens spontanitet kan i stor grad bidra til å føre dere tettere sammen. Soesielt hvis dere prøver av grenser, og gjør det et halvveis offentlig sted. Hvad med i skogen på en tur? På et toalett på toget? Eller bare på kjøkkenet?

Nettop fordi kjappiser er så korte, kan dere have sex et nytt sted uten å bli oppdaget. En slik opplevelse vil knytte dere nærmere hverandre.

3. Du kan være selvisk og rå

Når dere bare har 5 minutter, kan det virkelig bringe frem den indre egoisten i dere. Men på den gode måten.

Kjappiser er nemlig den beste måten å være rå og ærlig på når det kommer til seksuelle behov. Mangelen på tid gjør at du tar den kroppsdelen hans du elsker mest. Eller at det fører hendene hans frem til de stedene hos deg som kjennes fantastiske ut.

Når grensene forsvinner, lærer dere mye om hverandre som igjen styrker forholdet deres. 

4. Jo mere sex – jo bedre helse

Den raske sexen er faktisk ikke bare bra for forholdet. Det er også bra for helsen. 

Et studie publisert på Huffingtonpost.com og utarbeidet av psykolog David Weeks, som tidligere har vært tilknyttet The Royal Edinburgh Hospital, viser nemlig at regelmessig sex kan få både kvinner og menn til å se fem til syv år yngre ut. 

Det skjer fordi sex utløser veksthormoner som får huden til å bli mer elastisk. 

Samtidig viser andre studier sex kan minske risikoen for hjerteinfarkt. Så hvorfor holde seg tilbake?

5. Redd for å ikke bli våt nok? Tro om igjen

Menn blir raskere tent enn kvinner. Slik er det rent genetisk. Men heldigvis kan kvinner også bli både tente og våte, på kortere tid enn vanlig. Det krever bare å ha det rette hjelpemiddelet.

Stifter av Sinful.dk, Mathilde Mackowski, forklarer: 

”Når dere blir grepet av øyeblikket og tar en kjappis, er kvinnen ofte ikke våt nok. Det er da en silikonebasert glidekrem kommer inn i bildet. Det kan bli en mye bedre sexopplevelse og gjøre det mye deiligere for deg og partneren din. Dette gjelder spesielt for par som ønsker å gjøre kjappisen til en hverdagslig aktivitet.