Forskning: Du forbrenner like mange kalorier under et varmt bad som på en gåtur

28/03/2017 16:45

Anniken Hauge

Vitenskap
Britiske forskere har undersøkt effekten et varmt bad kan ha på kroppen.

Et langt, varmt bad kan ha lignende helsemessig effekt på kroppen din som en frisk gåtur.

Det mener forskere fra Loughborough University i Storbritannia, i følge britiske Metro.

Den ‘passive opvarmning’ kan i følge disse forskerne ha en positiv effekt både på regulering av blodsukker, og på antall kalorier som kroppen din forbrenner. 

 

Forskerne utførte to forskjellige forsøk med 14 mannlige deltakere. Først syklet mennene i en time, deretter tok de seg et bad i en time i 40 grader varmt vann. Begge forsøkene ble gjort for å heve kroppstemperaturen med én grad. 

På den måten kunne forskerne undersøke hvor mange kalorier som ble forbrendt under hver session. 

Kanskje ikke så overraskende viste det seg at mennene forbrente flest kalorier under syklingen. Men det viste seg også at man ved varme bad forbrente like mange kalorier som man gjlr ved en 30 minutters gåtur (cirka 130 kalorier).

 

- Overordnet så blodsukkerresponsen lik ut i begge tilfellene. Men blodsukkerets stigning etter å ha spist var omkring 10 prosent lavere når deltakerne tok et varmt bad, sammenliknet med når de mosjonerte, skriver forsker Steve Faulkner i The Conversation. 

Steve Faulkner mener også at den passive oppvarmingen kan være behjelpelig i forbindelse med å redusere inflammasjon i tilstander som type 2-diabetes.

Du kan lese hele artikkelen hans i The Conversation her.